Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice by to bez vypredanej haly nedokázali, Slovan pykal za nezmyselný faul Belluša

KOŠICE - Namiesto pohodlnej cesty do finále čaká na hokejistov Slovana Bratislava najdramatickejšie možné vyvrcholenie semifinálovej série. "Belasí" v nej proti Košiciam nezúročili náskok 2:0 na zápasy a postup do finále nespečatili ani v nedeľňajšom piatom zápase, keď podľahli 2:4, hoci viedli 2:0.
Zdroj: 42250
Zdieľajte:

"Keď chceme byť úspešní, mali by sme zvládnuť takto rozohratý zápas," povedal útočník Tomáš Matoušek. "Košice mali dobrý začiatok, vybehli na nás. V obrannom pásme sme strácali a odhadzovali puky. Potom sme sa zobudili a začali sme hrať svoj hokej. Pomohol nám gól na 1:0. Keď sme v 2. tretine pridali druhý gól, tak bola prevaha na našej strane," povedal tréner Andrej Podkonický.

Prečítajte si aj

HC Dukla Senica sa dohodla s trojicou hráčov

Slovan viedol gólmi Branta Harrisa a Tomáša Ziga, ale zápas nedoviedol do víťazného konca. "V presilovke sme mohli dať gól na 3:0, ale nestalo sa a počas hry štyroch proti štyrom sme spravili chybu, keď sme nechali košického hráča pred našou bránkou a inkasovali sme. Neviem prečo sme prestali hrať v tretej tretine. Košice nás dostali pod obrovský tlak. Mali veľa šancí a vyzerali sme akoby sme mali menej síl. Mali sme presilovku, v ktorej sme mohli rozhodnúť," pokračoval kormidelník Slovana.

Prečítajte si aj

Svet opustila legenda bratislavského Slovana

Jeho zverenci stratili zápas v 3. tretine, v ktorej najskôr Marek Slovák potrestal vylúčenie Martina Belluša a Allan McPherson v čase 58:32 rozhodol o víťazstve Košíc. "Po nezmyselnom faule, aký sa nemôže v takomto zápase stať, sme spravili chybu v oslabení a dostali sme gól na 2:2. V tom momente boli Košice na koni. Chceli sme remízu udržať do predĺženia. Minútu a pol pred koncom sme na ľad poslali to najskúsenejšie čo máme, ale inkasovali sme. Košice znova ukázali, že to chceli viac než my a hoci sme to mali dobre rozohraté, nezvládli sme to," zhrnul Podkonický, ktorému po piatom zápase vypadli zo zostavy útočníci Marcel Haščák a Milan Kytnár.

Prečítajte si aj

Spišská Nová Ves udržala kvalitného obrancu, Rapáč: Bola to naša priorita

Duel, ktorý bol vzácne vyrovnaný na strely (30:30), potvrdil, že zápasy play off sú o chybách. Aj preto kapitán Michal Sersen upozornil na pozornú hru pred rozhodujúcim zápasom série: "Prvý gól bol zbytočný, pred ním sme sa dlho hrali s pukom vo vlastnej tretine. Košice sme tým dostali do zápasu. Stále to však bolo v našich rukách. Žiaľ, zbytočne sme sa stiahli a Košice to využili. My sa musíme vyvarovať zbytočných chýb a ostať v ofenzívnom hokeji. To nám vyhovuje," povedal Sersen.

Prečítajte si aj

64-bodový ťahúň Zvolena ohlásil ukončenie aktívnej činnosti

Košičania si od slovanistov opäť vzali požičané a semifinálovú sériu hokejovej Kaufland play off Tipos extraligy vyrovnali na 3:3. Prvýkrát v sezóne vypredaná Steel aréna videla víťazný obrat z 0:2 na 4:2.

Prečítajte si aj

SZĽH otvoril novú multifunkčnú halu v 7-tisícovom meste, ktoré už má jedného slávneho hokejistu

"Keby dnes bolo prázdne hľadisko, tak neexistuje, aby sme to otočili. Ľudia nám však dodali silu a energiu, vďaka ktorej sme to zvládli," povedal útočník Marek Slovák. Jeho presilovkový gól po prihrávke kapitána Michala Chovana znamenal vyrovnanie na 2:2, na ktoré neskôr nadviazal Allan McPherson. Kanaďan sa stal dvojgólovým hrdinom "oceliarov." Jeho dorážka odrazeného puku po strele Eduarda Šedivého znamenala víťazstvo 3:2 a predĺženie série. Na 4:2 uzavrel kuriózne, keď ho pred prázdnou bránkou fauloval obranca hostí MacKenzie a rozhodcovia bez dlhého váhania nariadili tzv. technický gól.

Pozrite si aj

VIDEO Keď takéto góly nebudú platiť, to je hanba, hromžil Oremus na rozhodcu

Košičanov k obratu nakopol gól Patrika Rogoňa v polovici zápasu. "Stále sme si prízvukovali, že potrebujeme jeden moment, aby sa to otočilo. Prišlo to "Rogiho" gólom. Od toho momentu sme boli lepší a Slovan nevedel, kam skôr skočiť. Dodalo nám to potrebnú energiu, krídla a naštartovali sa aj diváci. To bolo nesmierne dôležité. Dnes sme išli za víťazstvom a sme radi, že pôjdeme znovu do Bratislavy," povedal Slovák, ktorému neušla ani strelecká forma Rogoňa.

Prečítajte si aj

MS U18 2022: Slováci dali za podujatím v Piešťanoch víťaznú bodku proti Kazachstanu

Útočník, ktorý strelil v základnej časti tri góly, má v semifinále so Slovanom už štvorzápasovú gólovú sériu. "To nie je forma. Hráme jeden za druhého a ja som veľmi rád, že môžem takto pomôcť tímu," potvrdil Rogoň tímového ducha. K vyrovnaniu série po dvoch nevydarených zápasoch na ľade Slovana poznamenal: "Spravili sme v nich viac chýb a súper nás prehrával v záveroch zápasov. Potom sme začali hrať lepšie, viac sme slovanistov napádali a vyšlo to."

Prečítajte si aj

TEL: Košice si fantastickým obratom pred vypredanou Steel Arénou vynútili siedmy zápas

Nielen hráči, ale aj tréner Dan Ceman vyzdvihol fanúšikov, ktorí pomohli Košičanom vyrovnať sériu: "Po úvodnom nápore nás slovanisti zatlačili. Akoby nám vtedy prišla energie. Po druhom inkasovanom góle sme boli nervózni. Po góle Rogoňa na 1:2 sme začali lepšie korčuľovať a cítili sme aj energiu z publika," povedal kormidelník HC Košice.

Prečítajte si aj

Francúzsky klub sa rozlúčil s dvojicou slovenských útočníkov

Jeho zverenci vyhrali v troch z uplynulých štyroch zápasoch série, v ktorej doteraz zvíťazili iba domáce tímy. Je jasné, že Košičania chcú toto tvrdenie v utorok zlomiť. "Siedmy zápas je 50:50. Akonáhle sme prehrali piaty zápas v Bratislave, tak sme vedeli, že sa tam chceme vrátiť. Podriadili sme tomu všetko. Aj za stavu 0:2 v sérii sme išli do Košíc s tým, že sme si verili. Dúfam, že to potvrdíme aj v siedmom zápase," zaželal si Slovák.

Prečítajte si aj

TEL: Zvolen sa doma nechal vycvičiť Nitrou a má nôž na krku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články