Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SZĽH otvoril novú multifunkčnú halu v 7-tisícovom meste, ktoré už má jedného slávneho hokejistu

HRIŇOVÁ - Slovenský zväz ľadového hokeja, v spolupráci s mestom Hriňová, otvoril novú multifunkčnú ľadovú plochu. Je prvou z ďalších dvadsať, ktoré sú aktuálne vo výstavbe alebo vo fáze prípravy. Symbolickú pásku na „hriňovskej“ ľadovej ploche prestrihol prezident SZĽH Miroslav Šatan spolu s primátorom Stanislavom Horníkom.
Zdroj: 42228
Zdieľajte:

„Tešíme sa, že po rokoch od vytvorenia projektu, sa zrealizovala prvá hala v Hriňovej. Deti sa tu budú môcť učiť korčuľovať. Hriňová už má jedného slávneho hokejistu, Mareka Ďalogu. Verím, že práve tento štadión prispeje k tomu, že takých chlapcov bude viac. Tu sa naučia základy a neskôr budú môcť prejsť do väčších klubov a to pomôže rozvoju slovenského hokeja,“ citoval Šatana portál hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Turnaj štyroch krajín v Česku: Zlá premiéra Pardavého, SR 20 utrpela porážku na nulu

Nová multifunkčná ľadová plocha s prekrytím má rozmery 40 x 20 metrov a nachádza sa v priestoroch športového areálu na Lúčnej ulici v Hriňovej. Financovaná je z dotácie zo štátneho rozpočtu, zo zdrojov Slovenského zväzu ľadového hokeja aj z mestských zdrojov. Súčasťou dodávky k multifunkčnej ploche od SZĽH je zdroj chladu umiestnenom v samostatnom kontajneri, rolba, kontajner pre garážovanie rolby, osvetlenie multifunkčnej plochy, sada hokejových bránok a sada mantinelov na ohraničenie ihriska.

Prečítajte si aj

MS U18 2022: Nórsko si napravilo chuť po prehre so Slovenskom

Úmyslom SZĽH je inštalovať multifunkčné plochy pri základných školách v mestách, kde nie je žiadna ľadová plocha. Na každú plochu zväz pripravil sady pomôcok a vybavenia pre kurz základného korčuľovania, ktorý bude fungovať pod názvom Centrum športu pri základnej škole. SZĽH chce touto cestou priblížiť ľadové plochy deťom, aby vo svojich korčuliarskych a hokejových začiatkoch nemuseli za ľadom cestovať, čím prirodzene rozširuje hráčsku základňu. V lete budú plochy pokryté multifunkčným povrchom, na ktorom je možné prevádzkovať viacero ďalších športov potrebných pre všeobecný pohybový rozvoj detí.

Pozrite si aj

VIDEO Keď takéto góly nebudú platiť, to je hanba, hromžil Oremus na rozhodcu

„Je to splnením sna pre generácie, ktoré sa o to snažili od sedemdesiatych rokov. Je to príležitosť, ako vrátiť našej mládeži dlh, ktorý naša generácia voči nim mala. V prvom rade chceme odstrániť korčuliarsku negramotnosť a pracovať s deťmi, ktoré sa chcú baviť a je to aj cesta, ako ich dostať od moderných technológii, aby sa venovali športu a svojmu zdraviu,“ povedal primátor mesta Hriňová Stanislav Horník.

Prečítajte si aj

NHL vybrala dvojicu na Winter Classic 2023: Hrať sa bude na rovnakom mieste po trinástich rokoch

Po otvorení ľadovej plochy v Hriňovej budú nasledovať aj ďalšie obce. Výstavba sa už začala v mestách Lipany, Hanušovce nad Topľou a Hurbanovo. Realizácia projektovej dokumentácie prebieha v Bytči, vo Veľkých Kapušanoch, Galante, Tepličke nad Váhom a v Stupave. Tvrdošín je vo fáze prípravy projektovej dokumentácie, Šoporňa začala s verejným obstarávaním. Ďalšie mestá bude Slovenský zväz ľadového hokeja ešte vyberať.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica našla náhradu za Júliusa Kovala: Prichádza 4-násobný majster SR a bývalý kapitán

„Teší ma táto stavba. Verím, že v krátkom čase sa takto ocitneme aj v Lipanoch. Momentálne máme ukončenú spodnú stavbu a zhruba o týždeň nastúpi firma, ktorá bude robiť prestrešenie, následne pribudnú mantinely a v priebehu dvoch-troch mesiacov môžeme kolaudovať aj v Lipanoch,“ povedal primátor mesta Lipany Vladimír Jánošík. So stavbou začali už aj v Hanušovciach nad Topľou. „Začali sme v priebehu marca 2022. Predpokladáme, že keď zrealizujeme stavebné práce, namontuje sa technológia, tak korčuliari by mohli začať využívať plochu v októbri tohto roka,“ povedal primátor Štefan Straka.

Prečítajte si aj

Fanúšik HK Nitra skončil vo väzení
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články