Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 18 si vybrala svojho kapitána aj jeho asistentov

PIEŠŤANY - Kapitánom slovenskej hokejovej reprezentácie do 18 rokov na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta v Piešťanoch bude Peter Repčík. Osemnásťročnému útočníkovi budú asistovať Boris Žabka a Dalibor Dvorský.
Zdroj: 40074
Zdieľajte:

Peter Repčík už má skúsenosti s pozíciou lídra tímu s céčkom na drese. Nosil ho v mládežníckych kategóriách HC Košice. „Bol som šťastný, keď mi tréner oznámil túto novinku. S asistentmi odvedieme dobrú robotu. Verím, že to bude pre nás úspešný turnaj,“ hovoril útočník Cape Breton Eagles, klubu z juniorskej zámorskej súťaže QMJHL. „Po zvolení za kapitána som chlapcom povedal, že nič sa nemení. V kabíne sme si všetci rovní. Nebudem direktívny, ale skôr priateľský. Myslím, že céčko som v konečnom dôsledku dostal za to, že som priateľský,“ doplnil.

Prečítajte si aj

Peter Oremus: Bol som nervózny z hokeja hore-dole, tak sa nemôže hrať, aby ľudia šaleli

Repčík bol jedným z hráčov, ktorí excelovali minulý rok v auguste na Hlinka Gretzky Cupe 2021. V útoku hral s Jurajom Slafkovským a v 5 dueloch na turnaji nazbieral 8 kanadských bodov za 4 góly a rovnaký počet asistencií. Súčasný káder pre piešťanský šampionát je azda z viac ako osemdesiatich percent podobný s tým, ktorý sa vlani v auguste predstavil na prestížnom podujatí. „Terajšia súpiska je trošku odlišná, ale so všetkými chlapcami sa poznáme, reprezentujeme spolu od pätnástky. Sme kamaráti a dobrá partia, ktorá verím, že bude základom úspechu,“ dodáva Peter Repčík.

Prečítajte si aj

NHL: Ovečkin strelil 45. gól sezóny, Tampa Bay preťala sériu prehier a pocítilo to Buffalo
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/Tlačová správa

Diskusia

Podobné články