Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Peter Oremus: Bol som nervózny z hokeja hore-dole, tak sa nemôže hrať, aby ľudia šaleli

ZVOLEN - Hokejisti Zvolena zvíťazili v druhom domácom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad Nitrou 6:5 a stav série hranej na štyri víťazstvá vyrovnali na 1:1. V nedeľnom stretnutí dvakrát prehrávali (0:1 a 2:3), no duel dotiahli do víťazného konca, keď šiesty gól dokázali streliť v presilovke v tretej tretine a v závere ustáli hru bez brankára v podaní súpera.
Zdroj: 42199
Zdieľajte:

"Nechcem sa baviť o počte gólov, ale o výsledku. Pre nás je tento bod veľmi dôležitý, že sme vyrovnali sériu na 1:1. Zápasy boli od začiatku sezóny s Nitrou vyrovnané, to sa potvrdzuje aj teraz. Rozhoduje každá maličkosť. Na mojich chlapcoch bola badateľná od prvej minúty túžba po víťazstve a napokon ho dosiahli. Góly padali na jednej i druhej strane, strelcov bolo viac než dosť, asi by to tak nemalo byť v týchto zápasoch, ale počíta sa víťazstvo," hodnotil tréner Zvolena Peter Oremus, ktorý musel v druhom dejstve za stavu 2:3 siahnuť po oddychovom čase, čo vysvetlil pragmaticky: "Mňa góly neznervózňovali, znervózňovalo ma v druhej tretine to, že sa hralo hore-dole. Takto sa predsa nemôže hrať, aby tu ľudia šaleli na jednej i druhej strane. Na našej strane môžu, ale na druhej strane nie, aby mal súper také veľké šance."

Prečítajte si aj

Nové Zámky budujú káder na nový ročník: Ohlásili podpis druhej zmluvy

Zvolenčanom sa zranil už v prvej tretine obranca Samuel Hain. Potom prišla séria chýb v defenzíve majstra. "Nie je dobré, že sme vzadu robili také chyby, ale máme dva dni voľna na to, aby sa to už neopakovalo. Ak Samo Hain nebude môcť hrať, v defenzíve máme náhradu, o to až taký strach nemám," dodal Oremus na margo možnej aktivácie obrancov Hraška a Sládka. Spokojný po nedeľnej prehre nebol nitriansky tréner Antonín Stavjaňa. Na pozápasovom brífingu uviedol: "Skončilo sa to 6:5, padlo jedenásť gólov, nuž v zápase play off je to veľmi divoký výsledok, nemiluje ho žiadny tréner. Po sobotňajšej prehre boli domáci nervózni. Išli sme do vedenia 1:0, len škoda, že sme to nevyužili v náš prospech. Musím uznať, že Zvolen má vysokú kvalitu v útoku a že v tomto zápase to potvrdil. Boli tam na oboch stranách chyby, frustrácia, ale aj výborní strelci, slabší brankári, zo všetkého niečo. Zvolen má kvalitných hráčov, raz musel prísť z ich strany aj gól v presilovke."

Prečítajte si aj

Miloš Kelemen odchádza do NHL, podpísal dvojročnú zmluvu

Aj Stavjaňa si zobral v nedeľnom stretnutí oddychový čas. A to hneď v prvej tretine, keď majster otočil stav z 0:1 na 2:1. "Hrali sme hokej hore-dole, to sa dá v posledných minútach, keď sa prehráva o gól, ale zápas bol iba na začiatku, takže situáciu bolo treba stabilizovať," okomentoval tento okamih český kouč Nitranov.

Prečítajte si aj

Michalovce predstavili nového športového manažéra

Prečítajte si aj

Pardubice uvoľnili Mareka Hecla, klub sa zaujíma o bronzového olympionika z Číny
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články