Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Viedenský: Rivalita do športu patrí, hoci mám pocit, že už nie je taká ako kedysi

ZVOLEN - Hokejisti HKM Zvolen si uvedomujú pozíciu favorita a proti Banskej Bystrici sú odhodlaní ju potvrdiť. Štvrťfinálová séria Kaufland play off Tipos extraligy im postavila do cesty regionálneho rivala, s ktorým majú v nedávnej minulosti mimoriadne priaznivú bilanciu. "Rozhodne disciplína a to, kto spraví menej chýb," uviedol útočník Marek Viedenský pre TASR.
Zdroj: 38786
Zdieľajte:

Zvolenčania vyhrali nad Banskou Bystricou päť zo šiestich vzájomných zápasov v základnej časti. Prehrali až posledný, aj to až po samostatných nájazdoch. Skončila sa tým ich víťazná séria nad týmto súperom, ktorého predtým zdolali v 11 zápasoch po sebe. Zvolenská pozícia favorita série je zrejmá. "Je pravda, že naše výsledky v základnej časti hovoria o tom, že by sme mali byť favorit. Doterajší priebeh sezóny však ukázal, že liga je do veľkej miery vyrovnaná a tesné boli aj viaceré zápasy s Banskou Bystricou. Síce sme viac z nich vyhrali my, ale aj súper má kvalitné mužstvo, ktoré určite pomýšľa na postup," poznamenal Viedenský.

Prečítajte si aj

Slovanu sa vrátili kľúčoví muži: Ďalší štyria čakajú v taxi tíme na povolanie

Zvolenčania sa po základnej časti umiestnili na 2. mieste, pričom až do posledného kola boli v hre o prvenstvo. Zatiaľ čo oni súperili o najvýhodnejšiu pozíciu do play off, Banskobystričania si účasť vo štvrťfinále museli vybojovať v sérii predkola proti Trenčínu. Viedenský pripúšťa, že dlhšia zápasová absencia sa môže podpísať pod úvod série. "Dlhšie sme nehrali, možno sa to prejaví v úvodnom zápase, resp. v jeho prvých minútach. Ale nepochybujem, že sa do toho rýchlo dostaneme. Teraz sa už hrá na víťazstvá a nie na skóre alebo body. Vyhrať štyri zápasy v sérii, to je naša najbližšia priorita."

Pozrite si aj

VIDEO Holešinský skoro prizabil Mlynaroviča a následne v bitke poslal na ľad jeho pomstiteľa

Séria Zvolena s Banskou Bystricou bude mimoriadne zaujímavá pre fanúšikovské tábory oboch tímov. V extraligovej histórii sa doteraz zrodili dve série týchto tímov. Obe sa odohrali vo štvrťfinále a zatiaľ je bilancia vyrovnaná - 1:1. "Samozrejme, snažím sa to chápať. Fanúšikovia majú radi rivalitu a potrebujú emócie. Niekedy býva až prehnaná, ale verím, že v tejto sérii bude všetko v medziach slušnosti. Rivalita do športu patrí, hoci mám pocit, že už nie je taká ako kedysi. Dúfam, že budú plné štadióny v oboch mestách a diváci vytvoria správnu atmosféru. Rovnako ako počas celej sezóny, aj tentoraz sme mali tzv. mikrocykly. Po základnej časti sme dostali pár dní voľna na psychický aj fyzický oddych a potom sme už znovu nabehli do tréningového kolotoča," povedal Marek Viedenský pre TASR.

Prečítajte si aj

HC Slovan v auguste organizuje pohárovú novinku: V Bratislave sa predstavia tri kvalitné mužstvá
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články