Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Koňare si posilnili sebavedomie proti Spišiakom, Nauš: Slovan chceme raz zdolať a odraziť sa od toho

PREŠOV - Hokejisti Prešova majú po vyradení Spišskej Novej Vsi v predkole play off Tipos extraligy oveľa väčšie sebavedomie. Ich najproduktívnejší hráč v tejto sérii Aurel Nauš verí, že vo štvrťfinále proti Slovanu nadviaže Prešov na zlepšené výkony a z Bratislavy chce odísť aspoň s jedným triumfom.
Zdroj: 42082
Zdieľajte:

Prešovčania cestovali do Bratislavy deň pred prvý zápasom, v tíme je po sérii so Spišiakmi oveľa lepšia nálada. "Veľmi nás to utužilo. V sérii sme triumfovali 3:0 a to nám zdvihlo sebavedomie. Chceme v Bratislave aspoň raz vyhrať , to je hlavný cieľ a od toho sa potom chceme odpichnúť. Budeme bojovať a verím, že šťastie bude na našej strane," povedal pre TASR 23-ročný útočník.

Pozrite si aj

VIDEO Holešinský skoro prizabil Mlynaroviča a následne v bitke poslal na ľad jeho pomstiteľa

Favorit série je napriek odhodlaniu Prešovčanov jasný. Slovan zdolal svojho štvrťfinálového súpera vo všetkých štyroch vzájomných zápasoch základnej časti tejto sezóny. Na ľade "koňarov" uspel 4:2 a 6:2 doma 5:0 a 4:2. "Ani v Spišskej Novej Vsi sme počas základnej časti nezvíťazili ani raz. A teraz sme to dokázali dvakrát po sebe. My sme so Slovanom nehrali zle počas základnej časti. Dá sa s ním hrať a keď budeme plniť čo si povieme a bude hrať to čo proti Spišiakom, tak nám to môže priniesť ovocie. Čaká nás dôkladnejší rozbor súpera a uvidíme," uviedol Nauš.

Prečítajte si aj

HC Slovan v auguste organizuje pohárovú novinku: V Bratislave sa predstavia tri kvalitné mužstvá

Okrem dôkladnejšieho rozboru by mali Prešovu pomôcť aj rady skúseného kormidelníka. Ernest Bokroš už neraz potvrdil, že je majstrom taktiky a jeho hráči to ukázali aj v uplynulých zápasoch. "My sme už zápasy pred koncom základnej časti hrali vlastne zápasy play off, keď sme bojovali o účasť v desiatke. Zmenili sme v nich systém a pokračujeme v ňom, plus dolaďujeme nejaké detaily. A je vidieť, že náš tréner má obrovské množstvo skúseností."

Prečítajte si aj

Antonín Stavjaňa cítil hnev: Milión článkov o nás bolo len PR

Bokroš má v tíme skúsených harcovníkov, ale Prešovu nechýba ani mladícka drzosť. Nauš je zatiaľ jeho prekvapivým lídrom ofenzívy. Troch zápasoch nazbieral šesť bodov za dva góly a štyri asistencie. "Vôbec netuším, čím to je. Ale snažím sa pracovať tvrdo každý zápas. A navyše sme si sadli celá naša päťka a potom to ide ľahšie. Každý máme svoju úlohu a to plníme. Ja som rád, že sa mi darí a že môžem okrem bojovnosti pomôcť aj bodmi," uzavrel Nauš pre TASR.

Prečítajte si aj

New Jersey Devils prepustil Christiána Jaroša
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články