Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zo švajčiarskeho Zürichu prichádza výborná správa pre ženský SR hokej

ZÜRICH - Rada IIHF menila po vylúčení Ruska a Bieloruska aj zloženie ďalších šampionátov. Slovenské hokejistky do 18 rokov posunula vyššie na tohtoročné elitné MS namiesto Ruska. Šampionát by sa mal uskutočniť v júni v USA, mladé Slovenky budú hrať v A-skupine s domácim tímom, Kanadou a Fínskom. Pôvodne mali štartovať v apríli v A-skupine I. divízie MS v maďarskom Győri. Presný termín a dejiská šampionátu v USA ešte nie sú známe.
Zdroj: 42048
Zdieľajte:

"Rozhodnutie Rady IIHF nás veľmi potešilo, keďže v Györi sme mali hrať už o dva týždne a časť kádra absolvuje v najbližších dňoch EYOF vo Fínsku. Z hľadiska organizácie, logistiky a nastavenia záťaže by to bolo náročné. Preto sme radi, že sme sa dostali medzi elitu. Určite pripravíme dievčatá čo najlepšie na augustový šampionát," povedala pre portál hockeyslovakia.sk manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová.

Prečítajte si aj

NHL: Vynikajúci ice-time Fehérváryho, Ovečkin zaúradoval a Caps opäť triumfovali

Zmenil sa aj program turnaja A-skupiny I. divízie MS žien, ktorý koncom apríla privíta francúzske mesto Angers. Z pôvodnej šestice účastníčok vypadli Švédky, ktoré sa posunuli do elitnej kategórie. Slovenky budú bojovať o jedinú postupovú miestenku proti štvorici Francúzsko, Nórsko, Rakúsko a Holandsko. "Budeme mať o zápas menej. Jeden silný súper síce z našej skupiny vypadol, ale sú tam ďalší kvalitní protivníci. Preto sa zodpovedne pripravíme a pokúsime sa postúpiť,“ uviedla Kožanová.

Prečítajte si aj

Kongres SZĽH sa nekonal, voľby sa odkladajú!

Prečítajte si aj

Sklamaný Miroslav Šatan: Skupinka extraligových klubov zarezala mládež
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články