Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mosnár uviedol fakty na pravú mieru, Bokroš musel vylepšiť receptúru

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejistom HC GROTTO Prešov sa vyplatila defenzívna taktika a po 1. zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy sa ujali vedenia 1:0. Zatiaľ čo tréner Ernest Bokroš hovoril o maximálnej spokojnosti, jeho náprotivok Miroslav Mosnár považoval za príčinu prehry nulovú efektivitu v koncovke a nízky počet striel.
Zdroj: 42034
Zdieľajte:

V prvom vzájomnom stretnutí prehrali rozdielom piatich gólov, potom postupne troch, dvoch, jedného a následne dvakrát prehrali v predĺženiach. Krivku zlepšujúcich sa výsledkov proti Spišiakom potvrdili aj v úvodnom zápase predkola play-off.

Prečítajte si aj

SR 18 zabojuje o návrat medzi špičku: Akí súperi na ňu čakajú v Piešťanoch?

Brankár Nikita Bespalov zmaril všetkých 34 streleckých pokusov domácich a vyraďovacie boje začal tak, ako skončil základnú časť - čistým kontom. Prešovčania strelili v 50 kolách dlhodobej časti 115 gólov, čo bolo najmenej spomedzi tímov, ktoré sa dostali do vyraďovacej fázy. Tréner Ernest Bokroš preto zvolil defenzívnu taktiku, ktorá slávila úspech. "Z mojej strany je, samozrejme, spokojnosť. Je to prirodzené, keďže sme vyhrali prvý zápas série, navyše na ľade súpera. Museli sme zvoliť tento typ boja, pretože v ofenzíve to príliš nezvládame. Preto sme sa sústredili na obranu a vyšlo nám to. Dali sme tri góly, nedostali sme žiadny, takže z našej strany je maximálna spokojnosť," poznamenal Bokroš.

Prečítajte si aj

Jaromír Jágr adresoval odkaz Alexovi Ovečkinovi

Spišiaci boli do posledného kola základnej časti v hre o priamy postup do štvrťfinále play-off, no napokon tesne zaostali za kľúčovou 6. priečkou. Do predkola vstúpili v pozícii favorita, do ktorej ich posunuli nielen výsledky zo vzájomných zápasov, ale aj lepšie tabuľkové postavenie a počet získaných bodov. V prvom súboji predkola medzi nováčikmi extraligovej mapy sa presvedčili, že štatistiky základnej časti nehrajú rolu. "Začali sme aktívne, ale najmä v napádaní sme robili veľa chýb. Mali sme problémy s prechodom útočnej modrej čiary. Keď nám dal súper dva góly, tak sme znervózneli a ťažko sme sa presadzovali. Boli sme neefektívni v koncovke. Chcelo to viac striel na bránku a hľadať odrazené puky. Žiaľ, to nám nevyšlo a preto sme prehrali," uviedol kormidelník Spišiakov Miroslav Mosnár.

Prečítajte si aj

Je rozhodnuté: Kto nahradí Rusov na Euro Hockey Tour?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články