Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TEL: Slovan porazil Duklu Trenčín, triumfy si pripísali všetky domáce tímy

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v utorkovom zápase 45. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 2:1. Oba tímy sa v tejto sezóny stretli v lige po šiesty raz, Slovan zvíťazil vo všetkých dueloch. Bratislavčania si zároveň upevnili prvé miesto v priebežnej tabuľke, pred druhým Zvolenom majú šesťbodový náskok.
Zdroj: 41987
Zdieľajte:

HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 12. Jääskeläinen (Takáč, Gachulinec), 24. Rapuzzi (Yogan, Valach) – 25. Minárik (Martiška, Berisha). Rozhodovali: J. Koncl ml., Hronský - D. Konc ml., Frimmel , vylúčení: 3:5, presilovky a oslabenia: 0:0, 2920 divákov.

Slovan: Peters - MacKenzie, Golian, J. Valach, Maier, Gachulinec, Sersen - Haščák, Rapuzzi, Yogan - Jääskeläinen, Harris, Takáč - Fominych, Kytnár, Zigo - Sukeľ, Preisinger, Belluš - Šotek

Trenčín: Bowns - Lemcke, Kudla, Chovan, Martiška, Chromiak, Starosta, Urban - Berisha, Mahbod, Minárik - Tybor, Sojčík, Duda - Gaťár, M. Valach, Honzek - Krajčovič, Rehuš, J. Švec

Prečítajte si aj

KHL: Cehlárik asistoval, Čajkovský skóroval. Ani jeden z nich nezabránil prehre svojich tímov


Po svižnom úvode si obaja brankári pripísali prvé zákroky, hru potom poznamenali nepresnosti na oboch stranách. Prvú veľkú šancu mal Rapuzzi v 8. minúte, ale Bowns jeho strelu z bezprostrednej blízkosti vykryl. Trenčín odpovedal po akciách Rehuša a Šveca, Chovan však rovnako nenamieril presne. Podarilo sa to až Jääskeläinenovi v 12. minúte. Slovan si pred gólovou situáciu vypracoval tlak v pásme, útočník domácich využil skrumáž pred brankárom Bownsom. Na konci úvodnej tretiny mohol zvýšiť vedenie domácich obranca Valach, ale v presilovke trafil iba hornú žŕdku.
V úvode druhého dejstva hral Trenčín presilovku, nedokázal si však vypracovať gólovú šancu. Pri rovnovážnom počte na ľade naopak inkasoval, keď Rapuzzi so šťastím prekonal brankára Dukly. O 37 sekúnd neskôr však hostia znížili zásluhou Minárika, ktorého nechala obrana Slovana úplne voľného. Domáci mali ďalšie šance v presilovej hre, najväčšiu nevyužil Zigo. Ešte väčšiu mal onedlho Takáč, ale Bowns vytiahol fantastický zákrok. Slovan výrazne prestrieľal svojho súpera v druhej tretine, chýbalo mu viac šťastia v koncovke.
V tretej tretine Slovan nedovolil hosťom nadýchnuť sa k obratu, mal hru pod kontrolou a Trenčania sa museli mať na pozore. V polovici záverečnej dvadsaťminútovky však Dukla zatlačila domácich a blízko ku gólu bol Švec. Jääskeläinen potom namieril len do Bownsa a Berishova strela skončila na brankárovi Petersovi. V závere zápasu hrala Dukla bez brankára, ale stav sa už nezmenil.

Prečítajte si aj

Edmonton prišiel o lídra defenzívy: Chýbať môže do konca sezóny

HKM Zvolen – MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Góly:
6. Roy (Leskinen, Puliš), 7. T. Török (Hraško, Marcinek), 59. Saracino (Csányi, J. Mikúš) – 19. Uhrík (Shiksatdarov, Elo), 44. Hovorka (Shiksatdarov, Handlovský). Rozhodovali: D. Konc st., Výleta – Synek, Šefčík, vylúčení na 2 min: 0:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 890 divákov

Zvolen: Rahm – Hain, Kotvan, Roy, Hraško, Kubka, Meliško, Sládok – Jedlička, Viedenský, Zuzin (do 40. min.)– Krieger, Puliš, Leskinen – Osterberg, J. Mikúš, Saracino – T. Török, Marcinek, Csányi

Liptovský Mikuláš: Kozel – Cebák, Ventelä, Kurali, Varttinen, Mezovský, Salija, S. Droppa – Shiksatdarov, Hovorka, Handlovský – Michalík, Elo, Kriška – Haluška, Uhrík, Matúš Paločko – D. Ďuriš, J. Jurík, Ďurina

Domáci hokejisti mali dobrý vstup do stretnutia. V tretej minúte sa Osterberg síce nepresadil pred odkrytou bránkou, ale v šiestej to už vyšlo Royovi, ktorý v presilovke vystrelil od modrej po ľade a Kozel kapituloval, keďže mal zakrytý výhľad. Prešlo iba 61 sekúnd a bolo 2:0. Tentoraz pálil spoza kruhu Hraško a Török účinne tečoval puk. Tréner hostí Mikula siahol po oddychovom čase a ten zabral. Jeho zverenci pozornejšie bránili a dostávali sa i do brejkov. Zvolen taktiež hrozil, Viedenský to skúšal z kruhu, gólman MHK 32 predviedol pekný semafor a potom vychytal bravúrne Zuzina, ktorý sa ocitol zoči – voči nemu po peknej individuálnej akcii. Majster následne nevyužil druhú presilovku a po jej skončení pykal. Shiksatdarov posielal puk spoza bránky pred ňu, kde zazmätkoval Sládok a Uhrík sa pred odkrytou svätyňou Rahma nemýlil – 2:1.

Prečítajte si aj

ZPH 2022: Slováci prehrali aj tretie stretnutie. Opäť nedali ani gól

V strednom dejstve mal znovu navrch úradujúci majster, ale nepremieňal šance. Kozel sa musel mať na pozore po strele Leskinena spoza hráčov a potom pred Jedličkom, keď sa tento mladík ocitol pred ním. Na opačnej strane sa Haluška rútil v oslabení na Rahma, no nepokoril ho. Potom domáci hrozili, ale Jedlička mieril veľmi nepresne a Puliš z dvoch metrov úplne voľný takisto neuspel. Počas štvrtej zvolenskej presilovky v rade unikol tentoraz fínsky legionár Liptákov Elo a keďže bol v tutovke faulovaný, nasledovalo trestné strieľanie, ktoré tento hokejista nepretavil do vyrovnania. Po tomto momente sa ozvali znovu hokejisti spod Pustého hradu, konkrétne Krieger s Kotvanom, ale recept na gólmana hostí nenašli. V samom závere mohli vyrovnať hráči Mikuláša, konkrétne Rus Shiksatdarov, ocitol sa sám pred Rahmom, bekhendom na neho nevyzrel.
Na tretiu tretinu nastúpili ´bryndziari´ bez zraneného Zuzina ako duchom neprítomní. A pykali za to. Handlovský a Jurík síce svoje šance nevyužili, ale Hovorka už áno, keď sa dostal pred švédskeho brankára v drese HKM a nedal mu rutinérskou koncovkou po ľade žiadnu šancu – 2:2. A mohlo byť pre favorita aj horšie, pretože posledný celok tabuľky naďalej výrazne hrozil, konkrétne Juríkom, Kriškom, Shiksatdarovom a Handlovským, Rahm bol v plnej permanencii a podržal svoj tím. Zvolenčania sa dostali do dobrej možnosti až v 53. minúte Ostrebergom, lenže to bol skôr výnimočný okamih. Viac strieľali Liptáci, ale nič im to nebolo platné, pretože domáci vyťažili z minima maximum v závere a na 3:2 zaknihoval gól Saracino úplne voľný pred bránkou, keď mu spoza nej prihral Csányi. Výsledok mohol ešte prikrášliť Jedlička, no zakončoval do žŕdky a následne sa zranil po kontakte s Handlovským.

Prečítajte si aj

KHL opúšťa ďalší legionár: Odchod ohlásil šikovný Kanaďan

HK Poprad - HC 05 Banská Bystrica 4:3 (1:1, 1:1, 2:1)
Góly:
15. Arniel (Ully), 29. D. Bondra (Livingston, Ully), 43. Ulrych (Vandas), 50. Arniel (Novajovský, Kundrik) - 18. Urbánek (Berger, Cardwell), 37. Melcher (Paukovček, Kostromitin), 53. Berger (Šoltés, Bačik). Rozhodcovia: Baluška, Moller - Crman, Knižka, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 712 divákov


Poprad: Todykov - Drgoň, Brejčák, Novajovský, Täm, Ulrych, Demo, M. Mešár - Svitana, Skokan, Livingston - Ully, Arniel, Bondra - Vandas, Mlynarovič, Kundrik - Petráš, Matej Paločko, Valigura.
B. Bystrica: Weninger - Bačik, Cardwell, Ďatelinka, Bjorkung, Kostromitin, Bača - Šoltés, Berger, Urbánek - Gabor, Bubela, Lamper - Fossier, Tamáši, Michaud - Kabáč, Paukovček, Melcher - K. Jendroľ.

Súboj tímov bojujúcich o šiestu priečku, ktorá zaručuje priamy postup do play-off, odštartovali na popradskom ľade lepšie hosťujúci "barani" z Banskej Bystrice. Napriek kombinačnej i streleckej prevahe inkasovali ako prví hostia. Bystričania stratili puk za vlastnou bránkou, čo využil Ully a poslal ho medzi kruhy na osamoteného Arniela, ktorý sa nemýlil - 1:0. Na vyrovnanie sa čakalo necelé tri minúty. V presilovej hre trestal strelou pod hornú žrď Urbánek.
V druhej tretine hostia zvýšili obrátky, ale boli to opäť oni, kto inkasoval ako prvý. Krátko po návrate Bergera z trestnej lavice poslal puk do bránkoviska Dávid Bondra a ten sa od korčule brániaceho Ďatelinku odrazil za Weningerov chrbát - 2:1. Následne Bystričania vyvinuli na popradskú bránku enormný tlak. Domáci absolútne nestíhali, v každom súboji boli neskoro. "Kamzíci" sa nevedeli na dlhé minúty dostať ani z vlastného obranného pásma. Hostia počas tlaku nastrelili dvakrát konštrukciu Todykovej bránky. Brankár Popradu sa ale prekonával a fantastickými zákrokmi držal jednogólové vedenie domácich. To ale vydržalo iba do 37. minúty, kedy obrane Popradu unikol Melcher a tentoraz sa puk s prispením žrde odrazil už do siete - 2:2.

Pozrite si aj

VIDEO Šišovský sa postavil na odpor mladíkovi Slovana: Veľký pästný súboj z toho nebol

Hokej v rýchlom tempe pokračoval aj v tretej tretine. Na jej začiatku šli opäť do prekvapujúceho vedenia domáci hokejisti, keď od modrej čiary presne vypálil obranca Ulrych. Hostia naďalej zvyšovali obrátky a na Todykova posielali jednu strelu za druhou. Naopak ale kapituloval na opačnej strane Weninger. Do dvojgólového vedenia domácich poslal strelec Arniel, ktorý si pred bránkoviskom našiel Novajovského nahodenie - 4:2. V 53. minúte odpovedali hostia presnou strelou Bergera po biliardovej akcii. Ďalší gól Popradu mal na hokejke Vandas, proti bola konštrukcia bystrickej bránky. Banská Bystrica si v závere vzala oddychový čas a z hry stiahla aj brankára, na vyrovnanie ale nedosiahla.

HC Košice - HK Spišská Nová Ves 4:3 po predĺžení (2:0, 1:2, 0:1 - 1:0)
Góly:
9. Saucerman (Pereskokov, Paršin), 14. Chovan (Šedivý, Snuggerud), 30. Pereskokov (Paršin, Saucerman), 65. Klhůfek (Snuggerud) - 36. Podlipnik (Giľák, Ordzovenský), 38. Nieminen (Beaudry, Romaňák), 46. Salituro (Nieminen, Vrábeľ). Rozhodovali: Smrek, Snášel - L. Beniač, Valo, vylúčení: 4:7 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1351 divákov.
Košice: Košarišťan - Novota, Snuggerud, Saucerman, Cibák, Šedivý, Jacko, Havrila - Rogoň, Chovan, Klhůfek - Bartánus, Ihnačák, McPherson - Pereskokov, Slovák, Paršin - Milý, Mrázik, Jokeľ
Spišská Nová Ves: Surák - Atwal, Malina, Romaňák, Beaudry, Ordzovenský, Podlipnik, Česánek - Salituro, Vrábeľ, Nieminen - Giľák, Kuru, Rapáč - Štrauch, Vartovník, Hamráček - Ščurko, Ďžugan

Košičania sa od úvodu snažili režírovať hru a snažili sa o rýchly gól. Spišiaci hrozili v prvej tretine najmä z protiútokov, no brankára domácich Košarišťana neprekvapili. V 7. minúte sa "oceliari" dostali k prvej presilovke, v ktorej hostia síce viackrát vyhodili puk z vlastného pásma, no v jej závere sa strelou od modrej čiary presadil Saucerman - 1:0. Gólový úspech pridal domácim na sebaistote a následne sa viackrát usadili pred brankárom Surákom. V 14. minúte sa za jeho chrbát dostala krížna strela Chovana, ktorý upravil na 2:0.
Dve početné výhody v závere druhej časti Košičania nezužitkovali, ale v polovici druhej časti potrestali vylúčenie Štraucha. Paršin presvedčil Suráka aj jeho spoluhráčov, že bude strieľať a následnou prihrávkou pripravil gól pre Pereskokova - 3:0. Hostia neboli dovtedy ofenzívne príliš nebezpeční, no v druhej časti zdramatizovali zápas. Počas hry štyroch proti štyrom si Podlipnik položil obrancu Cibáka a z ideálnej streleckej pozície medzi kruhmi prekonal Košarišťana - 3:1. O dve minúty bolo už 3:2, keď si domáci nepostrážili predbránkový priestor, z ktorého skóroval Nieminen.
Od 46. minúte sa začínalo prakticky odznova, keď protiútok Spišiakov zakončil nepokrytý Salituro - 3:3. Zápas dostal nový náboj, no boli to domáci, kto mal v tretej tretine väčšiu ofenzívnu aktivitu. Brankár Surák efektnými zákrokmi viackrát udržal nerozhodné skóre a zápas napokon dospel do predĺženia.
Hostia sa v predĺžení dostali do prečíslania troch proti jednému, ale Niemimen neprekonal Košarišťana. Hostia sa po vylúčení Saucermana dostali k presilovke, v ktorej zvierali trojicu Košičanov, ale tí situáciu zvládli aj vďaka pohotovým zákrokom brankára. V 65. minúte rozhodol o košickom víťazstve Klhůfek, ktorý prestrelil Suráka - 4:3.

Prečítajte si aj

NHL odstrihla Rusov v ďalšom smere: Doplatiť na to môžu samotné kluby

HC GROTTO Prešov - HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0, 1:0)
Góly:
16. Michnáč (Ľalka, Welychka), 45. Nauš (Ľalka), rozhodujúci sam. nájazd Vas - 37. Gajdoš (Macejko, Buc), 52. Regenda (Ross). Rozhodovali: Jobbágy, Adamec - Kacej, Hercog, vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0
Prešov: Petrík - F. Fekiač, Rajnoha, Turan, Glazkov, Růžička, Jendroľ, Bakala - Michnáč, Čacho, Welychka - A. Nauš, Vas, Ľalka - Šimun, Zagrapan, Sýkora - Lalík, V. Fekiač, Valent
Michalovce: Williams – Doherty, Ross, Pavlin, Macejko, T. Bokroš, Mihalik, Luža – Kukuča, Cameranesi, Regenda – Faith, Galamboš, Keränen – Gajdoš, Buc, Przygodzki – Stripai, Mašlonka, Mudrák

Prešovčania nastúpili na duel s bilanciou 9 prehier z uplynulých desiatich zápasov a v súboji o postup do vyraďovacej časti potrebovali nevyhnutne zabodovať naplno. Svoj cieľ začali napĺňať v 16. min, keď využili presilovú hru zásluhou Michnáča. Po zmene strán však Michalovčania začali ukazovať svoju kvalitu a zvýšili aktivitu. V 28. min sa po individuálnej akcii dostal pred bránku súpera Bokroš, no vyrovnať sa mu nepodarilo. Gajdošovi v 37. min strelou pod brvno už áno.
Úvod tretej časti hry patril Šarišanom a v 45. min opäť viedli. Puk dostal do siete Nauš a potvrdil ho aj videorozhodca, hoci sa posunula bránka. Zemplínčanom sa však podarilo opäť vyrovnať, v presilovej hre sa o to postaral Regenda v 52. min. Duel dospel do nájazdov a v ňom sa z desiatich aktérov presadil jediný, maďarský útočník János Vas.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články