Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Chyba Slovana pred prestupovou uzávierkou? Chalani sa asi hnevajú, ja sa veľmi teším

BANSKÁ BYSTRICA - Talentovaný slovenský krídelník Jakub Urbánek má po príchode zo Slovana Bratislava do Banskej Bystrice skvelú formu. V novom tíme sa mu strelecky darí, v piatich zápasoch dosiahol dovedna už sedem gólov. V piatok sa v 41. kole hokejovej Tipos extraligy blysol hetrikom a tri góly nasúkal práve tímu, odkiaľ odišiel.
Zdroj: 41909
Zdieľajte:

"Bol to náročný zápas. Slovanisti na nás dobre vybehli, prehrávali sme rýchlo 0:2, neboli sme príliš dobre koncentrovaní. Potom sme sa však dostali do zápasu. Stál nás veľa síl. V tretej tretine sme si to zbytočne skomplikovali, ale získali sme napokon dva body, takže môže vládnuť celková spokojnosť," zhodnotil piatkovú výhru 5:4 po samostatných nájazdoch. Mladý útočník po príchode pod Urpín skóroval v štyroch z piatich stretnutí, pričom tri góly do siete Slovana Bratislava ho obzvlášť potešili. "Ja sa teším z toho, že mi to tam padá, je to super. V zápase proti Slovanu som sa cítil na ľade veľmi dobre. Aj preto mi to tak sypalo. Skóroval som proti tímu, z ktorého som odišiel do Banskej Bystrice, takže sa to nedá slovami ani opísať. Chalani zo Slovana sú na mňa asi trochu nahnevaní. Ja sa však z toho veľmi teším," netajil.

Prečítajte si aj

Alexander Ovečkin zaujal stanovisko k vojne na Ukrajine

Urbánek poďakoval za asistenciu na svoj druhý gól i brankárovi: "Asistoval mi naň Weninger, veru na nič podobné si vo svojej kariére nespomínam. V šatni som ho za to pochválil." K streleckej forme Jakuba Urbánka sa vyjadril po víťazstve nad Slovanom Bratislava aj tréner Banskej Bystrice Antti Karhula: "Teší ma, že to Jakubovi Urbánkovi padá do bránky, vie veľmi dobre vystreliť. Netreba sa nad tým zamýšľať, treba v tom pokračovať. Keď mu to takto ide, tak nech mu ide."

Prečítajte si aj

KHL reaguje na koniec Jokeritu: Dôvod odchodu je smutný

Mladého kanoniera Banskej Bystrice veľmi dobre pozná i nový hlavný kouč Slovana Bratislava Andrej Podkonický, ktorý tohto útočníka viedol ešte z pozície asistenta trénera do polovice februára, keď hájil belasý dres. "Som rád, že sa Urbánkovi darí, je to silový útočník, má dobrú strelu. U nás v Slovane mal nevýhodu, že bol až vo štvrtej formácii. Je to o priestore na ľade, akú minutáž dostane hráč v zápase. U nás, pri sile kádra, nedostal veľký priestor, v Banskej Bystrici hrá v prvej formácii. Som rád, že sa mu darí, má svoj potenciál. V Slovane nebol spokojný s menším časom, ktorý na ľade dostával, preto ani také výkony nepodával," povedal k jeho kvalitám.

Prečítajte si aj

Účastník KHL predčasne ukončil sezónu 2021/22
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články