Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Účastník KHL predčasne ukončil sezónu 2021/22

HELSINKI - Fínsky hokejový klub Jokerit Helsinki nebude pre ruskú inváziu na Ukrajine pokračovať v tejto sezóne KHL. Podľa klubového webu "žolíci" nenastúpia v play off a ročník predčasne ukončili.
Zdroj: 26817
Zdieľajte:

O ukončení sezóny informoval v piatok prezident Jokeritu Jari Kurri. Podľa klubu je nemožné pokračovať v ročníku vzhľadom na súčasnú globálnu situáciu. Fanúšikovia Jokeritu ešte pred ruskou inváziou na Ukrajine vyhlásili, že nechcú mať s Rusmi ďalej nič spoločné. Tamojší fanklub priaznivcov z južnej tribúny, ktorý sa nazýva Eteläpääty, vyzval vedenie klubu, aby súťaž opustilo už krátko po tom, ako ruský prezident Vladimir Putin uznal nezávislosť samozvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky na východe Ukrajiny.

Pozrite si aj

VIDEO Chára v bitke rozdal sedem úderov: O 20 rokov mladšieho súpera dostal na kolená

KHL má po predčasne ukončenej základnej časti pre pandémiu koronavírusu pokračovať po ZOH vyraďovacími bojmi. Jokerit mal v 1. kole play off nastúpiť proti Spartaku Moskva. Prvý súboj sa mal uskutočniť 1. marca v Helsinkách. "Moja pozícia na konci sezóny bola jasná už vo štvrtok ráno. V súlade s politikou KHL som však musel prediskutovať naše kroky s ligovými predstaviteľmi. Preto sme mohli vydať oficiálne stanovisko až teraz," uviedol Kurri pre klubový web. "Svet momentálne prechádza skutočne ťažkými časmi. Všetky naše myšlienky smerujú k ľuďom, ktoré trpia v tejto situácii. Veríme v skoré mierové riešenie situácie."

Prečítajte si aj

Branislav Konrád si po ZOH v Pekingu zariadil budúcnosť do roku 2025

Prečítajte si aj

Studenič skončil v New Jersey Devils a prestupuje ku skúsenému krajanovi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články