Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Slovan prepustil trénera Dömeho, Belasí majú nového kormidelníka

BRATISLAVA - Vedenie slovenského hokejového klubu HC Slovan Bratislava v pondelok prepustilo hlavného trénera Roberta Dömeho po nedeľňajšej prehre s posledným mužstvom tabuľky Tipos extraligy MHk 32 Liptovský Mikuláš 3:4 pp a sn. Mužstvo povedie v tréningovom procese, ako aj v najbližšom zápase z pozície hlavného trénera Andrej Podkonický, ktorý sa vracia z úspešného olympijského turnaja v Pekingu.
Zdroj: 40961
Zdieľajte:

"Vzájomná dôvera s vedením klubu sa naštrbila už na prelome rokov po dvoch prehrách s Novými Zámkami. Včerajšia prehra s posledným tímom tabuľky bola už len tou povestnou kvapkou v pohári. Osobne mi to je ľúto, ale takto sa náš klub so svojím kádrom a možnosťami nesmie prezentovať, obzvlášť nie v jubilejnej storočnicovej sezóne. Mužstvu potrebujeme dať nový impulz, kým ešte nie je neskoro, aby sme sa reálne mohli uchádzať o splnenie najvyšších cieľov. Preto sme po dohode s akcionármi pristúpili k zmene na poste hlavného kouča," povedal pre klubový web generálny manažér HC Slovan Bratislava Maroš Krajči.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Na aké peniaze si prišli bronzoví Slováci?

Po Dömem sa na pozíciu hlavného trénera posunie Andrej Podkonický. Zápasovú premiéru si odkrúti v piatok 25. februára na ľade HC ’05 Banská Bystrica. V priebehu najbližších dní bude manažment klubu fanúšikovskú verejnosť informovať o tom, či súčasný realizačný tím ešte doplní o ďalšieho odborníka.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Medailoví hrdinovia z Číny mieria na Námestie SNP, Šatan: Chlapci sa na Slovensko veľmi tešia

Döme sa stal hlavným trénerom Slovana v januári 2021, keď nahradil v tejto pozícii Romana Stantiena. Na striedačke "belasých" stál v 70 extraligových zápasoch, v ktorých so svojím tímom zvíťazil v 43 dueloch, čo predstavuje 61-percentnú úspešnosť. Okrem toho viedol mužstvo aj v šiestich zápasoch hokejovej Ligy majstrov.

Prečítajte si aj

Golonka povedal svoj názor po historickom bronze, pridal sa aj útočník Zvolena
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články