Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hudáček si neodpustil vtipnú poznámku k vyradeniu Ameriky, MS a ZOH sa nedajú porovnať

PEKING - Aj keď to boli pre väčšinu z nich najdôležitejšie momenty v doterajších kariérach, slovenských hokejistov neopustil humor ani pred rozhodujúcimi nájazdmi vo štvrťfinále s USA. Dodávali si ním odvahu a sebadôveru a nakoniec sa tešili z prekvapivého triumfu nad jedným z favoritov celého olympijského turnaja.
Zdroj: 41811
Zdieľajte:

Slováci vyrovnali v poslednej minúte pri power play a prežili aj desaťminútové predĺženie 3 na 3, v ktorom Američania trafili žŕdku. O postupujúcom tak museli rozhodnúť až nájazdy. "Všetci sme boli pozitívni a verili sme si. Ja sám som zavtipkoval, že proti vysokoškolákom predsa nemôžeme prehrať. Som rád, že sa tie moje slová potvrdili a zvíťazili sme," povedal pre TASR center druhého útoku Libor Hudáček.

Prečítajte si aj

USA nás ako keby chcela vyhnať zo štadióna, vraví Ramsay. Podľa Regendu máme na medailu

Svojimi slovami nechcel znevažovať kvalitu súpera, ktorý má v tíme až 14 hráčov z univerzitnej NCAA. Práve naopak, dodať svojim spoluhráčom optimizmus do rozhodujúcich momentov štvrťfinálového duelu: "Podľa mňa to je, teda vlastne už bolo, najlepšie mužstvo na turnaji. Som rád, že sme sa im vyrovnali a stupňovali sme tlak. Nakoniec sa nám to podarilo a v nájazdoch nám to vyhrali Cehlo s Paťom."

Prečítajte si aj

ZOH 2022: SR otočilo súboj s USA a postúpilo do semifinále!

Myslel tým hrdinov rozstrelu, brankár Patrik Rybár pochytal všetkých päť nájazdov a útočník Peter Cehlárik ako jediný skóroval. "Super zápas, bolo to strašne rýchle, lietali sme hore dole a som rád, že sme sa na nich takto pekne pripravili a dokázali sme s nimi hrať. Keď ide človek bojovať o medaily, je to len párkrát za život. Všetci si to užívame a dúfam, že aj diváci doma," povedal Hudáček, ktorý už má na konte cenný kov z veľkého turnaja. Na MS 2012 v Helsinkách sa tešil zo striebra: "Nedá sa to porovnávať, toto je olympiáda."

Prečítajte si aj

NHL: Stúpajúca forma Adama Ružičku, štatistiky si vylepšili aj Chára s Tatarom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články