Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci si proti Lotyšom veria: Gernát hovorí o zomknutí kabíny

PEKING - Slovenskí hokejisti sú po dvoch zápasoch na olympijskom turnaji v Pekingu bez bodu. V nedeľu o 5.10 SEČ môžu túto bilanciu vylepšiť v súboji s Lotyšskom, no musia pridať vo všetkých činnostiach. Sobotňajší predzápasový tréning už absolvoval aj Marek Ďaloga, ktorých chýbal v zostave proti Fínom a Švédom, ale do hry zrejme nezasiahne ani v poslednom zápase C-skupiny.
Zdroj: 41749
Zdieľajte:

Na tréningu si skúsený obranca nedával náročné cviky, skúšal len zaťažovať nohu. Ďaloga si privodil svalové zranenie pred prvý zápasom s Fínskom (2:6). "Cítil som sa dobre, ale neviem, či mám s tým hrať. Zajtra nebudem hrať určite. Bol som na ľade, ale naozaj neviem. Len som sa vozil, aby som vedel, v akom je to stave. Chcel som vydržať celý tréning. Mal som tri dni pokoj. Uvidíme, ako to bude vyzerať zajtra," povedal po tréningu.

Prečítajte si aj

Mosnár vyzdvihol Melicherčíkov prínos, Oremus nabáda svojich k zlepšeniu koncovky

Ďaloga sledoval z tribúny aj zápas proti Švédsku, v ktorom Slováci podľahli 1:4. Ich výkon bol však lepší ako proti "Suomi" a Ďaloga verí, že ho jeho spoluhráči vygradujú: "Zajtra je nový deň a nový zápas a verím, že uspejeme. Musíme niečo zmeniť, aj sme si niečo povedali."

Pozrite si aj

VIDEO O Najrýchlejší gól sezóny sa postaral Tomáš Matoušek

Na tréningu bol aj útočník Marko Daňo, ktorý nemohol zasiahnuť do hry proti Švédom, pretože si odpykával trest za faul v predchádzajúcom zápase: "Nepredstavoval som si takýto vstup do turnaja, stalo sa mi to po prvý raz v kariére. Ospravedlnil som sa chalanom aj trénerom za to, čo sa stalo. Mali sme dobrý tréning a uvidíme, ako sa tréneri rozhodnú, že či nastúpim, alebo budem opäť na tribúne. Budem rešpektovať každé rozhodnutie."

Prečítajte si aj

Zámorské derby prinieslo výborný hokej, USA v ňom porazilo Kanadu


Do zápasu s Lotyšskom pripraví realizačný tím nejaké zmeny, mali by sa týkať aj zloženia špeciálnych tímov na presilové hry. "Niečo sme si medzi sebou povedali. Trénovali sme už s nejakými zmenami v presilovkách, tie nám najviac robili starosti. Pevne verím, že sa dáme dokopy a že začneme od nuly budovať to, čo potrebujeme, aby sme sa dostali k víťazstvám. Potrebujeme sa odraziť a je lepšie skončiť v skupine s tromi body ako s nulou," uviedol obranca Martin Gernát.

Prečítajte si aj

Chárovci prehrali v Edmontone, Dallas bez sekeru víťazne, Seattle prekvapil Anaheim

Slováci sa s Lotyšskom stretli celkovo 31-krát. V 19 zápasoch zvíťazili, v troch sa zrodila remíza a v 9 zápasoch sa z triumfu tešili Lotyši. Vlani v novembri na Švajčiarskom pohári triumfovali zverenci Craiga Ramsayho 6:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články