Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mosnár vyzdvihol Melicherčíkov prínos, Oremus nabáda svojich k zlepšeniu koncovky

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti Spišskej Novej Vsi si v piatkovom zápase 34. kola Tipos extraligy pripísali cenné víťazstvo, keď na domácom ľade zdolali majstrovský Zvolen 3:0. Tréner hostí Peter Oremus uznal, že víťazstvo nováčika bolo zaslúžené a Zvolenčania zlyhali najmä v ofenzíve. Výrazný podiel mal na tom brankár Spišiakov Marcel Melicherčík, ktorý dosiahol tretie čisté konto v sezóne.
Zdroj: 40897
Zdieľajte:

Spišiaci vyhrali nad Zvolenom aj v predošlom vzájomnom zápase, keď pod Pustým hradom triumfovali 6:4. Na majstra sa vytiahli aj pred tisíckou domácich fanúšikov. V 9. minúte viedli 2:0 a to im dodalo ešte viac sebavedomia do ďalších minút. "Od Marcela (Melicherčíka) až po posledného hráča sme do toho dali maximum. Škoda viacerých oslabení, v ktorých hral Zvolen veľmi dobre a gól visel na vlásku. Hrali sme so srdiečkom, bolo tam blokovanie striel a ak už niečo prešlo, tak Marcel vytiahol výborný zákrok. Musím pochváliť naše mužstvo za to, že proti kvalitnému súperovi dalo do toho všetko," povedal tréner Spišskej Novej Vsi Miroslav Mosnár.

Pozrite si aj

VIDEO O Najrýchlejší gól sezóny sa postaral Tomáš Matoušek

Brankár Melicherčík zmaril všetkých 29 striel Zvolenčanov a potvrdil, že je výrazná opora Spišiakov. S 93,47-percentnou úspešnosťou zákrokov je líder spomedzi ligových brankárov. Bolo to pre neho 29. čisté konto v najvyššej slovenskej súťaži a zo súčasných extraligových brankárov majú viac iba Tomáš Tomek (34) a Michal Valent (33).

Prečítajte si aj

Zámorské derby prinieslo výborný hokej, USA v ňom porazilo Kanadu

Zvolenčania, ktorí sú najúspešnejší tím na klziskách súperov, prvýkrát v sezóne neskórovali. "V ofenzíve sme predviedli málo na to, aby sme boli úspešní. Zápas sa pre nás nevyvíjal tak, ako sme si predstavovali. Spišská Nová Ves bola jednoznačne lepšia a vyhrala zaslúžene. My si z tohto zápasu musíme vziať ponaučenie," konštatoval Oremus.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články