Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Sparta ukončila spoluprácu s hviezdou, ktorá je už vo Švédsku: Žiadny hráč nie je viac ako klub

ŠTOKHOLM - Český hokejový brankár Alexander Salák odišiel z českého extraligového mužstva HC Sparta Praha a zamieril do kádra švédskeho klubu Djurgårdens IF.
Zdroj: 41632
Zdieľajte:

Iniciatívu odísť preukázal sám 35-ročný Salák, ktorý so svojím rozhodnutím konfrontoval vedenie pražského klubu. "Žiadny hráč nie je viac ako klub. S Alexandrom sme počítali do bojov play-off. V nedávnom období sme však usúdili, že bude lepšie, keď neostane v našom klube," ozrejmil pre oficiálnu stránku Sparty športový riaditeľ Petr Ton.

Prečítajte si aj

Mikuláš naťahoval dva týždne, na Liptov prišiel napraviť rok 1998

Strakonický rodák okamžite prestúpil do nového pôsobiska, ktorým sa stal aktuálne najhorší tím švédskej SHL Djurgårdens IF, ktorý je na chvoste tabuľky. "Toto je kúsok do skladačky, ktorý sme hľadali. Brankár bol našou dlhodobou prioritou a našli sme ho. Salák je skúsený gólman, ktorý kladie nároky na mužstvo," uviedol na webe účastníka SHL manažér Tobias Pehrsson.

Prečítajte si aj

Pridá sa Martin Bakoš k šiestim Slovákom v poprednom európskom celku?

Alexander Salák už vo Švédsku pôsobil v sezónach 2010/11 a 2012/13. Hneď pri premiérovom ročníku v Škandinávii získal titul s Färjestad BK.

Prečítajte si aj

Tréner Česka Filip Pešán si vybral do Pekingu troch náhradníkov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články