Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mikuláš naťahoval dva týždne, na Liptov prišiel napraviť rok 1998

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - 67-ročný tréner Peter Mikula po zisku striebra s popradskými hokejistami povedal, že si dopraje ešte jednu sezónu a po nej zavesí bohatú kariéru na klinec.
Zdroj: 41631
Zdieľajte:

Nielen jeho túžbou, ale aj Popradčanov bolo dopracovať sa konečne k majstrovskému titulu. Lenže forma vicemajstra nespĺňala očakávania klubu a 6. novembra 2021 sa obe strany rozišli. "Už pred piatimi rokmi som koketoval s Liptákmi, a to ešte nebol znova v pozícii manažéra Vlasto Škandera. Zavolal mi nedávno po jednom zápase. Ale nepovedal som mu hneď áno. Počkal si asi také dva týždne," priblížil prvý a oficiálny styk s vedením Liptovského Mikuláša tréner Peter Mikula.

Prečítajte si aj

Pridá sa Martin Bakoš k šiestim Slovákom v poprednom európskom celku?

Pre zvolenského rodáka nie je Liptov cudzou destináciou. Pri nasledujúcej odpovedi prezradil, kvôli čomu sa rozhodol podať pomocnú ruku mužstvu, ktorý sa kŕči na poslednom mieste extraligy. "V Mikuláši mám veľmi pevné a kamarátske vzťahy, ktoré musím teraz splniť. Siaha to do roku 1998, keď pán Škandera sedel na stoličke manažéra. Urobil som jednu vec, ktorú idem napraviť. Priznávam, po skončení v Poprade som mal myšlienky, že to hodím na klinec a nerobil som si už ilúzie. Slovo dalo slovo a povedali sme si, že ideme do toho spoločne. Mám nejaký záväzok voči sebe, ale i mikulášskemu hokeju. Preto sa opieram o rok 1998, pretože vtedy sa mi otvorili dvere do extraligy. Bolo tu vtedy kvalitné mužstvo. O dva roky neskôr som zutekal do Zvolena a v 2001 sme oslavovali titul s Ernestom Bokrošom. Okrem toho som si k sebe stiahol pár hokejistov a svojím spôsobom som uškodil niektorým ľuďom," pridal ďalšie podrobnosti, na základe ktorých mu nebolo proti srsti zobrať do rúk taktovku nad záverečným tímom najvyššej súťaže.

Prečítajte si aj

HK Poprad uvoľnil z kádra bojovného útočníka a vyhovel požiadavke záujemcu

Práce na Liptove bude mať Mikula viac než dosť. Urgentne potrebuje vylepšiť konto strelených gólov, no bude potrebné zoceliť i obranu, ktorá inkasuje príliš veľa. Jednoducho teraz na neho čakajú úplne odlišné starosti, s akými prichádzal do kontaktu pri Kamzíkoch. "Úloha číslo jeden je vytiahnuť celok na jedenáste miesto. Ak nedajbože spadneme do baráže, je dôležité pripraviť mužstvo na úspešný priebeh. Nebudeme sa pozerať na počet zápasov. Prednosť má psychika," v predstihu uvažuje držiteľ dvoch ligových trofejí so Zvolenom. Barážovú skúsenosť si pamätá spred siedmich rokov, keď pri elite udržal Žilinu v boji proti Detve. Liptákom momentálne chýba strelec Marek Hovorka a po krátkom čase nastalo stretnutie s útočníkmi Handlovským i Matúšom Paločkom.

Prečítajte si aj

Liptovský Mikuláš prepustil trénerov, tím povedie dvojnásobný majster SR

"Slovenský trh je katastrofálny. Kvalitný Slovák sa ťažko zháňa. Na zahraničné posily je pomerne vysoký dátum. Uvidíme, čo sa nám podarí dohodnúť. Všetci aktuálni hráči sa budú musieť strelecky zobudiť. Musia skórovať. Poznáte tie otrepané frázy bez gólu, alebo s jedným gólom sa nedá uspieť. Ešte pred mojim nástupom som videl duel s Banskou Bystricou či Prešovom. Zápasy mali chalani v hrsti, len ich nedotiahli do želanej bodky, aj keď v Prešove to bolo aspoň za dva body. Proti Zvolenu som čítal, že hral Mikuláš dobre. Lenže hrať dobre a nebodovať je katastrofa," upozornil Mikula na to, čo bude prioritou prvých týždňov na striedačke.

Prečítajte si aj

Trenčín kvalitne posilnil ofenzívu, v Dukle končí obranca i útočník

Extraligový žreb už tento piatok 28. januára posiela Liptovský Mikuláš do Popradu. Skúsený odborník v tomto smere nepozná slovo špecifickosť. "Nepoznáte moju psychiku. Pre mňa to absolútne nič nerieši. Nič také som neprežíval ani vtedy, keď som chodil s Popradom do Zvolena. Zvítam sa s niektorými ľuďmi a tým to pre mňa hasne," svojsky okomentoval trénerský reštart v rámci 34. kola pod Tatrami Peter Mikula.

Prečítajte si aj

IIHF ponúkla tímom na ZOH v Pekingu novú možnosť, Jánošík: Riešime detaily
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články