Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čakali vyše dvanásť rokov: Pochvalu si vypočul bývalý gólman Košíc

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Hokejisti HK Spišská Nová Ves na tretí pokus zdolali v prebiehajúcej sezóne Tipos extraligy HC Košice. Podľa trénerov oboch tímov bolo piatkové víťazstvo SNV 5:1 zaslúžené, domáci kormidelník Miroslav Mosnár vyzdvihol výkon brankára Marcela Melicherčíka.
Zdroj: 40645
Zdieľajte:

Podľa oficiálneho zápisu Spišiaci prestrieľali Košičanov 31:26, väčší počet striel však mali iba v 1. tretine, ktorú vyhrali 2:0. Na gól Olivera Jokeľa z 32. minúty odpovedali ešte v 2. tretine a v 3. zvýšili svoj náskok. Pre brankára Melicherčíka to bolo už 14. víťazstvo v sezóne a v tejto štatistike je spomedzi ligových brankárov druhý za Robinom Rahmom zo Zvolena. Ten má však o 5 odchytaných zápasov viac. Melicherčík je zároveň s 93,86-percentnou úspešnosťou zákrokov najlepší v extralige. Čísla si zlepšil aj proti Košiciam, ktoré Spišskej Novej Vsi podľahli prvýkrát od 20. septembra 2009. V prebiehajúcej sezóne sa "oceliari" tešili dvakrát po výsledkoch 7:1 a 5:1.

Prečítajte si aj

NHL: Crosby s hetrikom, Sekera mimo, Chára s hladkou výhrou, Tampa to schytala v Anaheime

"Sme radi, že sa nám podarilo zdolať Košice. Vedeli sme, že je to kvalitný súper a dnes to aj dokázali. My sme mali dobrú disciplínu a konečne sme strelil viac ako dva góly. Dali sme do hry srdce a rozhodol tímový výkon. Výborný výkon podal brankár Marcel Melicherčík, to bolo to hlavné, prečo sme vyhrali tento zápas," povedal Mosnár. Jeho tím zvíťazil aj naprie sak citeľným stratám, keď sa k absentujúcim útočníkom Jurajovi Majdanovi a Filipovi Vrábeľovi pridali aj potrestaní obrancovia Arvin Atwal a Matt Petgrave, ktorý je s 29 bodmi (9+20) najproduktívnejší hráč tímu.

Prečítajte si aj

ZOH v Pekingu: Hokejisti Česka padli do nezávideniahodnej a komplikovanej situácie

V zostave košického tímu chýbali pre zdravotné problémy obranca Eduard Šedivý a prvýkrát v sezóne aj útočník Allan McPherson. Zverenci Kalleho Kaskinena aj na Spiši potvrdili svoju januárovú bilanciu, v rámci ktorej striedajú víťazstvá s prehrami. "Hokej je jednoduchá hra. Musíte byť pripravení na súboj od prvej do poslednej minúty. Bojovať o stratené puky, hádzať sa do striel a ísť za víťazstvom. V tomto smere bola Spišská Nová Ves dnes lepšia a zaslúžene vyhrala," poznamenal Kaskinen po tom, ako sa náskok jeho tímu pred Spišskou Novou Vsou stiahol na 4 body.

Prečítajte si aj

Zomrel dlhoročný a dôležitý sponzor Nitry či niekdajší šéf firmy Corgoň
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články