Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari nominovali na OH: Budú čiernym koňom turnaja?

ŠVAJČIARSKO - Svoju nomináciu na olympijský turnaj dnes oznámilo aj Švajčiarsko. Zaujímavosťou je, že v tíme Patricka Fischera pôsobia len hráči z domácej najvyššej súťaže.
Zdroj: 39468
Zdieľajte:

Okrem Slovenska a Ruska dnes menoslov hráčov zverejnila aj švajčiarska reprezentácia. Nájdeme v nej ostrieľaných borcov. Piaty štart na OH si pripíše Andres Ambühl. V bránkovisku bude Reto Berra a v obrane napríklad Raphael Díaz.

Prečítajte si aj

Veľké návraty na Liptove i v Banskej Bystrici

Veľkou posilou pre Helvétov je aj útočník Grégory Hofmann, ktorý prebiehajúci ročník odštartoval v NHL v mužstve Columbusu Blue Jackets.

Prečítajte si aj

Ramsay priznal náročnosť tvorby nominácie, SR rozhodlo o kustódovi z Michaloviec

K nominácii sa vyjadril aj tréner Švajčiarov Patrick Fischer: ,,Som presvedčený, že sme našli správnu rovnováhu medzi skúsenosťami a sviežosťou." Jeho tvrdenie si overte sami. So svojím štábom nominoval týchto hráčov:

Prečítajte si aj

Nominácia SVK na ZOH do Pekingu: Ramsay berie mladé pušky aj nováčika zo Zvolena

Brankári:
Reto Berra (Fribourg-Gottéron, SWI), Leonardo Genoni (Zug, SWI), Joren van Pottelberghe (Biel, SWI).

Obrancovia:
Santeri Alatalo (Lugano, SWI), Raphael Díaz (Fribourg-Gottéron, SWI), Michael Fora (Ambri-Piotta, SWI), Romain Loeffel (Lugano, SWI), Christian Marti (ZSC Lions, SWI), Mirco Müller (Lugano, SWI), Ramon Untersander (Bern, SWI), Yannick Weber (ZSC Lions, SWI).

Útočníci:
Andres Ambühl (Davos, SWI), Sven Andrighetto (ZSC Lions, SWI), Christoph Bertschy (Lausanne, SWI), Enzo Corvi (Davos, SWI), Gaëtan Haas (Biel, SWI), Fabrice Herzog (Zug, SWI), Grégory Hofmann (Zug, SWI), Denis Hollenstein (ZSC Lions, SWI), Denis Malgin (ZSC Lions, SWI), Simon Moser (Bern, SWI), Killian Mottet (Fribourg-Gottéron, SWI), Sven Senteler (Zug, SWI), Dario Simion (Zug, SWI), Joël Vermin (Geneva-Servette, SWI).

Zdieľajte:
Zdroj informácií: instagram.com

Diskusia

Podobné články