Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čína má novú posilu pred ZOH: Musí si však poradiť s neľahkou podmienkou

PEKING - Ruský hokejista Denis Osipov bude na ZOH v Pekingu (od 4. do 20. februára) reprezentovať Čínu. Obranca Červenej hviezdy Kchun-lun sa však musí pred príchodom do dejiska hier naučiť niekoľko čínskych slov.
Zdroj: 41579
Zdieľajte:

Ruský hokejista opísal svoje pocity po nominácii pre portál rsport.ria.ru: "Mám veľké očakávania. ZOH sú podujatie, na ktoré sa nepodarí dosať každému športovcovi. Ako sa hovorí, cesty pána sú nevyspytateľné. Myslím, že toto je sen každého profesionálneho športovca."

Prečítajte si aj

Udalosti z Michaloviec začínajú vyšetrovať: DK SZĽH začala konanie voči dvom konkrétnym osobám

Pred podpisom zmluvy s Kchun-lunom pred prebiehajúcou sezónou lákal Osipova rumunský Brašov, za ktorý však nehral ani raz. "Vôbec som v Rumunsku nebol, len som podpísal zmluvu a čakal na víza. Kým sa to riešilo, prišla ponuka od Kchun-lunu. Okamžite som sa rozhodol pre čínsky tím. Ale Rumuni ma nejako dokázali zapísať do zápisu o stretnutí, vraj som za nich odohral jeden zápas, hoci som sa do Rumunska ani nedostal. Takže hneď ako som vyriešil všetky záležitosti s transferovou kartou, okamžite som podpísal zmluvu s Červenou hviezdou."

Prečítajte si aj

Čo sa stalo s Michalovcami?

Osipov dodal, že zmluva s čínskym klubom mu nezaručovala účasť na olympiáde: "Nikomu sa nič nezaručilo, akurát sa hovorilo o mojej možnej účasti. Všetci moji priatelia a všetci príbuzní sú na mňa hrdí. Súťažiť na olympiáde je obrovská česť. Nemyslím si, že sa od nás očakáva, že zvíťazíme v nejakom zápase, alebo získame medaily, takže každý gól bude vnímaný ako úspech čínskeho hokeja. Ale senzácie nikto nezrušil. Neexistujú žiadne komunikačné problémy. Každý sa postupne učí angličtinu. My sa zase učíme po čínsky. Dostali sme zoznam čínskych slov, ktoré sa musíme naučiť pred olympiádou. Je ich pomerne veľa."

Prečítajte si aj

VIDEO Haščák sa pripomenul expertom, novinárom objasnil, prečo meškal
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články