Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Udalosti z Michaloviec začínajú vyšetrovať: DK SZĽH začala konanie voči dvom konkrétnym osobám

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH) začala disciplinárne konanie vo veci incidentu z piatkového zápasu 29. kola Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves (3:2). Informoval o tom web hockeyslovakia.sk.
Zdroj: 41566
Zdieľajte:

Počas zápasu a bezprostredne po ňom došlo k previneniu voči disciplinárnemu a súťažnému poriadku. Podľa dostupných materiálov sa mali oba kluby dopustiť výtržností a fyzického napadnutia počas schádzania z ľadovej plochy. Domáci klub navyše nedostatočne zabezpečil usporiadateľskú službu, za čo mu rovnako hrozí disciplinárny postih.

Prečítajte si aj

Čo sa stalo s Michalovcami?

Podľa úradnej správy začala disciplinárka konanie aj voči dvom konkrétam osobám. Hlavný kustód Michalovčanov Marek Jenčík sa mal dopustiť fyzického ataku a hráč Spišskej Novej Vsi Matthew Petgrave nešportového správania. Na základe dostupných podkladov začala DK SZĽH konanie v štyroch prípadoch. Klub HK Dukla Ingema Michalovce disciplinárne stíha za výtržnosti a fyzické napádanie a tiež porušenie povinností organizátora zápasu, klub HK Rysy Spišská Nová Ves za výtržnosti a fyzické napádanie, hlavného kustóda Michaloviec Mareka Jenčíka za fyzické napádanie a hráča HK Rysy Spišská Nová Ves Matthewa Petgravea za nešportové správanie.

Prečítajte si aj

VIDEO Haščák sa pripomenul expertom, novinárom objasnil, prečo meškal

"Tieto incidenty bolo možné zistiť z dostupných materiálov, podkladov, videí a podobne. Preto tam už bolo začaté disciplinárne stíhanie. Kluby boli vyzvané, aby doručili ďalšie podklady a od toho bude závisieť, či budú začaté ďalšie disciplinárne konania," potvrdil pre hockeyslovakia.sk predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

Prečítajte si aj

Smútok pre nováčika, Trenčania majú jasno v tom, vďaka komu zvíťazili

Disciplinárna komisia SZĽH zasadne ešte v priebehu tohto týždňa, aby sa predmetnými vecami zaoberala. Samotné konanie však začalo ešte v priebehu víkendu. "Hneď po preskúmaní záznamov a videí sme za Ligovú radu spísali podnet a ešte v sobotu sme ho zaslali členom disciplinárnej komisie. Podľa nášho názoru podobné správanie nepatrí do modernej spoločnosti a urobíme všetko preto, aby sa v budúcnosti na zimných štadiónoch neopakovalo," objasnil situáciu člen Ligovej rady Tipos Extraligy Rastislav Konečný.

Prečítajte si aj

VIDEO Fraška v Michalovciach: Po zápase sa bili hráči, realizačné tímy i usporiadatelia
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články