Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Piešťany majú posilu do obrany, prichádza Čech Kotaška

Do Piešťan prichádza nová posila. Obranné rady vystuží český bek Kotaška
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Do kádra extraligového hokejového tímu ŠHK 37 Piešťany pribudol skúsený český obranca Ivo Kotaška. Tridsaťštyriročný pravák sa pripojil k tímu "havranov" po reprezentačnej prestávke a v klube by mal pôsobiť do konca sezóny.

Kotaška naposledy pôsobil v prvoligovom Havlíčkovom Brode, no dlhé roky hrával v extraligových Českých Budějoviciach či Znojme. Nová akvizícia by mala nastúpiť v drese Piešťan už v stredu proti Košiciam. "Angažmán sa zrodil cez trénera Jardu Brabca, ktorý sa pozná s pánom Laiferom. Ten ma spolu s prezidentom Lušňákom kontaktoval, dohodli sme sa na podmienkach a som tu. Viem, že Piešťany inkasovali veľa gólov, tak sa hlavne budem snažiť pomôcť v obrane. Rád by som prispel svojimi skúsenosťami k dobrým výsledkom," uviedol Kotaška pre internetovú stránku ŠHK 37.

Český bek, ktorý v minulosti hral aj v poľskej lige, sa chce najskôr na novom pôsobisku adaptovať a spoznať spoluhráčov. "Slovenskú extraligu som po očku sledoval. Vedel som, že je tu mladý kolektív, a že Piešťany dostávali veľa gólov, na druhej strane ich však aj dosť dávali, čo je fajn. Takže, dúfam, že k niečomu aj ja prispejem," dodal.

V sezóne 2008/09 odohral štrnásť zápasov v slovenskej Extralige v drese bratislavského Slovana, ale výraznejšie sa nepresadil. Získal iba dva body za dve asistencie a nazbieral štrnásť trestných minút.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články