Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dnešné kolo Tipos extraligy aj s divákmi: Takéto je stanovisko klubov

BRATISLAVA - Pre kluby Tipos extraligy je potešením privítať divákov opäť na štadiónoch. Dúfame, že aj fanúšikov extraligového hokeja potešilo umožnenie návštevy športových podujatí a prídu nás podporiť v týchto neľahkých časoch.
Zdroj: 39338
Zdieľajte:

,,Napriek radosti z prítomnosti divákov v hľadiskách však musíme upozorniť kompetentných, že 25 % naplnenie kapacity nie je postačujúce z hľadiska finančnej kondície klubov a ekonomicky prakticky nič nerieši. Tento postoj sme viackrát prezentovali aj na stretnutí so štátnym tajomníkom pre šport Ivanom Husárom a splnomocnencom vlády pre šport Karolom Kučerom.

Prečítajte si aj

Do karantény putujú ďalšie dva tímy: Dnes sa v Tipos SHL odohrajú len 3 stretnutia

Slovenský šport a najmä klubový hokej je od začiatku pandémie ťažko skúšaný. Obmedzenia od začiatku sezóny 2021/22 na základe platnosti Covid automatu, následne úplný zákaz fanúšikov na tribúnach a teraz obmedzenia na 25 % kapacity štadiónov nevytvárajú pre kluby stabilné finančné prostredie. Tento stav je dlhodobo ekonomicky neudržateľný.

Prečítajte si aj

Bývalý miláčik nitrianskych tribún rozhodol o svojej budúcnosti

Veríme, že vo veľmi krátkom čase nájdeme s kompetentnými riešenie, ako výpadky kompenzovať, napríklad vypísaním dotácií a grantov pre slovenský šport. Chceme spoločne so zodpovednými inštitúciami hľadať aj možnosti, ako postupne zvyšovať percentuálnu návštevnosť slovenských štadiónov napriek stále pretrvávajúcej pandemickej situácii. Príkladov zo sveta máme dostatok," uviedol oficiálny profil našej najvyššej súťaže na sociálnej sieti Facebook.

Prečítajte si aj

Bývalý miláčik nitrianskych tribún rozhodol o svojej budúcnosti
Zdieľajte:
Zdroje informácií: facebook.com, TK Tipos extraliga

Diskusia

Podobné články