Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Feneš kritizoval druhú tretinu, podľa Latkóczyho SR až na konci ukázalo, čo v ňom je

RED DEER - Slovenskí hokejisti otvorili účinkovanie na juniorskom šampionáte v kanadskom meste Red Deer tesnou prehrou s USA 2:3. Zverenci trénera Ivana Feneša sa v B-skupine stretnú najbližšie v noci na utorok rovnako o 3.30 SEČ so Švédskom.
Zdroj: 41457
Zdieľajte:

Slováci boli v úvode zápasu s obhajcami trofeje vyrovnaní súperi, no nepremenili dve presilovky po sebe, favorit naopak áno a ujal sa vedenia 2:0. V druhom dejstve mali hráči USA duel plne pod kontrolou, Slovákov prestrieľali 23:2 a pridali aj tretí gól. Do záverečného dejstva však Fenešovi zverenci vstúpili výborne, po dvoch góloch Martina Chromiaka sa dotiahli na súpera a pri hre bez brankára siahali na body.

Prečítajte si aj

MS U20 2022: Slovensko po veľkej dráme nestačilo na obhajcov titulu

Hlasy po zápase:

Ivan Feneš, tréner SR: "V druhej tretine sme začali hrať hokej, ktorým sa nesmieme prezentovať. Dlhé striedania, riešili sme veci v panike, strácali sme puky na modrých čiarach. Toto je top level, kde musíme využívať šance, aké sme mali v prvej tretine. My sme ich nepremenili a potom nás potrestali za fauly. Ten zápas sa mohol skončiť inak, v ďalších sa musíme zlepšiť. V tretej tretine sme začali hrať to, čo sme si hovorili pred príchodom do Red Deeru. Mali sme hráčov pred bránkou a tlačili sa tam. Na úvod sme dostali obhajcu a top favorita, výkon musí byť stopercentný celých 60 minút. Verím, že sa s tímom USA ešte stretneme. Chromiak ukázal, že má inštinkt zabijaka, pretože sa 40 minút trápil, ale potom ukázal svoje kvality. Brankárovi sme veľmi nepomohli v prvej a druhej tretine tým, že sme strácali veľa pukov."

Prečítajte si aj

Zmena tesne pred štartom juniorských MS v Kanade: Dvadsiatka sa najhoršieho obávať nemusí

Martin Chromiak, útočník a strelec oboch gólov SR: "Tento zápas nám ukázal, aké je to ťažká skupina. Musíme hrať naplno celých 60 minút a potom máme šancu uspieť. Sme naozaj veľmi silná skupina a verím, že vyhráme čo najviac zápasov a do play off pôjdeme z čo najlepšej pozície. Myslím si, že sme začali dobre, mali sme nejaké šance, potom dve presilovky. My sme ich nepremenili a oni hej. Tento zápas ukázal, aké dôležité sú presilovky a ich využívanie. Pri nich sa zlomil zápas. V závere som ml veľkú šancu, v ktorej som mohol vyrovnať. Beriem to na seba, škoda, že to tam nepadlo."

Prečítajte si aj

VIDEO Legendárny Jágr prekonal Denisa Godlu, Silvester Kusko v Česku hrdinom

Šimon Latkóczy, brankár SR: "Očakávali sme náročný zápas, dobre sme sa naň pripravili, no neodohrali sme ho celý tak, ako sme chceli. V tretej tretine sme však ukázali, čo je v nás a boli sme blízko. Dúfam, že v ďalších zápasoch budeme mať viac šťastia. Američania majú veľmi dobrý tím, keď s nimi na pár minút prestaneme korčuľovať, robia si s nami čo chcú. V druhej tretine sme prestali hrať našu hru a potom sme sa tam nedokázali ani nadýchnuť. Prestávka nám veľmi pomohla."

Prečítajte si aj

Z Fínska zamieril na Liptov: Posledný tím Tipos extraligy získal ofenzívnu posilu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články