Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Z Fínska zamieril na Liptov: Posledný tím Tipos extraligy získal ofenzívnu posilu

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Aktuálne posledný tím Tipos extraligy MHK 32 Liptovský Mikuláš oznámil na klubovom webe angažovanie fínskej posily v podobe útočníka Atteho Karppinena.
Zdroj: 41450
Zdieľajte:

"Vedenie klubu angažovalo mladého fínskeho útočníka, ktorým je 23 ročný Atte Karppinen. Šikovný ľavý krídelník sa do tréningového procesu pripojí k mužstvu už 26. decembra. Prebiehajúca kariéra nášho nového útočníka je spätá hlavne s druhou najvyššou fínskou súťažou Mestis, v ktorej má v priemere jeden kanadský bod na zápas. Veríme, že Attemu k rýchlemu adaptovaniu na nové prostredie pomôžu aj dvaja fínski krajania v našom mužstve," privítal klubový web Liptákov novú posilu.

Prečítajte si aj

VIDEO Súper oslavoval, komentátor kričal gól: Mladý slovenský brankár v SHL ohúril nevídanou bravúrou

Karppinen väčšinu svojej hráčskej kariéry odohral vo Fínsku, okrem krajiny tisícich jazier si v sezóne 2020/21 obliekol v Ice Hockey League dres rakúskeho Black Wings 1992. V tejto sezóne nastupoval v drese fínskeho IPK, kde v deviatich zápasoch nazbieral sedem bodov za štyri góly a tri asistencie.

Po príchode Karppinena je v tíme Liptovského Mikuláša už 9 hráčov s iným než slovenským občianstvom, pričom do jedného zápasu môžu nastúpiť maximálne siedmi.

Už zajtra proti baranom

Liptákov, ktorí sú s 24 bodmi aktuálne najslabším tímom súťaže a ťahajú sériu štyroch ligových prehier, čaká najbližšie zápas pod Urpínom na ľade Banskej Bystrice, ktorý by sa opäť pred prázdnymi tribúnami mal odohrať už zajtra od 17:30.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: mhk32lm, hokejovysvet, TASR

Diskusia

Podobné články