Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Víťazstvo Zvolena na Liptove režíroval navrátilec do zostavy, Mikuláš neskóroval z trestného strieľania

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v pondelkovom dueli 27. kola Tipos extraligy na ľade MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:3.
Zdroj: 40882
Zdieľajte:

Domáci v tretej tretine síce dokázali vyrovnať z 1:3 na 3:3, no majster v závere vydoloval výhru. Rozhodujúci gól strelil 103 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času Nick Saracino. Zvolenčania si poistili druhú priečku v tabuľke, Liptáci po tretej prehre za sebou zostanú po 27. kole na poslednom 12. mieste.

Prečítajte si aj

Dva tímy NHL majú pozastavenú činnosť, sviatky strávia bez hokeja

MHk 32 Liptovský Mikuláš - HKM Zvolen 3:5 (1:2, 0:0, 2:3)

Góly: 8. Haluška (Handlovský), 51. Varttinen (Kriška, Ventelä), 57. Obdržálek (Paločko, Salija) - 6. Leskinen (Saracino, Krieger), 10. Zuzin (Mikúš, Puliš), 47. Puliš (Viedenský, Zuzin), 59. Saracino (Kubka), 59. Puliš (Rahm). Rozhodovali: Stano, Jobbágy - Janiga, Frimmel, vylúčení: 2:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

Liptovský Mikuláš: Vošvrda – Varttinen, Ventelä, Šepelev, Ilenčík, Mezovský, Krempaský, Salija, Feherpataky – Kriška, Hovorka, Handlovský – Jurík, Murček, Obdržálek – Paločko, Haluška, Čuvilov – Nemec, Kalousek, Dunčko

Zvolen: Rahm – Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Gubančok, Barcík – Puliš, Viedenský, Zuzin – Saracino, Krieger, Leskinen – Török, Mikúš, Stupka – Chlepčok, Marcinek, Csányi

Prečítajte si aj

Účastník AHL získal na hosťovanie vlaňajšieho útočníka Banskej Bystrice

Po úvodnej hluchej päťminútovke nabrala hra od 6. minúty rýchly spád. Tímy otvorili obrany a v priebehu troch minút a 53 sekúnd padli tri góly. Skóre otvorili Zvolenčania, keď po vyhratom buly Kriegera v útočnom pásme namieril presne pod hornú žŕdku Leskinen. Domáci odpovedali bleskovo, po prihrávke Handlovského vyrovnal strelou z prvej Haluška. Hostia však na začiatku 10. minúty opäť viedli po presilovkovom zásahu Zuzina. V 16. minúte mohli dať Liptáci druhý gól, keď Leskinen zastavil unikajúceho Obdržálka iba za cenu faulu, no z nariadeného trestného strieľania trafil skúsený český útočník iba betón brankára Rahma.

V druhej časti pokračovala snaha domácich o vyrovnanie. Po zaváhaniach zvolenskej defenzívy mal dve veľké šance Paločko, no ani na dvakrát neprekonal Rahma. Hornú žŕdku bránky hostí potom opečiatkoval Hovorka. Hostia kopili chyby pri rozohrávke, no držali si vedenie vďaka Rahmovi, ktorý sa vytiahol aj v 38. minúte pri zakončení Obdržálka.

Prečítajte si aj

HK Nitra potvrdil staronovú posilu, Kováčik: Ide aj o reakciu na výpadok Nemca

Namiesto pokračujúceho ofenzívneho úsilia Liptákov však prišiel v 3. tretine tretí gólový úder majstra. Po kombinácii Viedenského, Zuzina a Puliša si posledný menovaný vychutnal zblízka Vošvrdu a zvýšil na 3:1. V 50. minúte mohol definitívne rozhodnúť Stupka, no z brejku trafil iba pravú žŕdku. Mikuláš vsadil všetko na jednu kartu a vystupňoval svoj nápor, ktorý mal aj gólové vyústenie. Najprv v početnej výhode znížil z dorážky Varttinen a v 57. minúte sa o vyrovnanie postaral gólom do poloodkrytej bránky Obdržálek, ktorý konečne odklial streleckú smolu. Liptáci sa radovali iba chvíľu. V závere totiž poľavili v koncentrácii a 103 sekúnd pred koncom nechali skórovať Saracina, ktorý rozhodol o triumfe HKM. Pri záverečnej neúspešnej power play domácich spečatil víťazstvo Zvolena Puliš, ktorý poslal puk cez celé klzisko do prázdnej bránky - 3:5.

Prečítajte si aj

Prestíž pre HC Slovan Bratislava: Líder extraligy nahradí Javorové listy na veľkom turnaji
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články