Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prestíž pre HC Slovan Bratislava: Líder extraligy nahradí Javorové listy na veľkom turnaji

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava sa predstavia na Spenglerovom pohári vo Švajčiarsku (26. - 31. decembra). Vedenie turnaja ich pozvalo ako náhradníkov po tom, ako sa odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Organizátori ešte hľadajú druhého náhradníka.
Zdroj: 41240
Zdieľajte:

Slovan sa na prestížnom turnaji predstavil v minulosti štyrikrát a v rokoch 1972, 1973 a 1974 ho vyhral. "Belasí" by mali hrať v skupine so Spartou Praha a domácim HC Davos, v druhej sú fínska KalPa Kuopio a švédska Frölunda. Organizátori by mali v najbližšom čase oznámiť meno šiesteho účastníka, informujú na oficiálnej webstránke. Ak sa im to nepodarí, turnaj sa odohrá len s piatimi tímami.

Prečítajte si aj

VIDEO Droppa k výmene Bretona povedal jednu vetu, Kaskinena trápia kľúčoví útočníci

Kanada sa odhlásila pre organizačné a logistické problémy s presunom do Davosu z Moskvy, kde uplynulý týždeň absolvovala turnaj Channel One Cup. "Po rozhovoroch so všetkými zúčastnenými tímami vieme, aké je ťažké v dnešnej dobe cestovať. Tím Kanady s hráčmi z rozličných krajín a kontinentov musel čeliť ešte ďalším obmedzeniam, ktoré im nakoniec znemožnili účasť," povedal prezident turnaja Marc Gianola.

Prečítajte si aj

NHL: Zažiaril Šťastný, zo štyroch Slovákov nebodoval a nevyhral ani jeden

Krátko po Kanade sa zo Spenglerovho pohára odhlásila aj Ambri-Piotta po tom, ako malo niekoľko jej hráčov pozitívne testy na koronavírus. Celý tím musel ísť na desať dní do karantény.

Prečítajte si aj

HK Nitra potvrdil staronovú posilu, Kováčik: Ide aj o reakciu na výpadok Nemca
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články