Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan Bratislava a Banská Bystrica sa dohodli na výmene obrancov

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Kluby najvyššej hokejovej súťaže HC ´05 Banská Bystrica a HC Slovan Bratislava zrealizovali výmenu dvoch obrancov. Do Slovana zamieril 24-ročný Kanaďan Alex Breton, za ktorého "barani" získali o dva roky staršieho slovenského zadáka Patrika Bačíka. Kluby informovali o transakcii na oficiálnych stránkach.
Zdroj: 40718
Zdieľajte:

"Máme limitovaný počet cudzincov a zároveň nás trápia početné zranenia v zadných radoch, preto sme potrebovali spraviť pohyb v hráčskom kádri na zisk slovenského obrancu a zároveň aj uvoľniť miesto pre cudzincov v našom tíme. Podarilo sa nám vymeniť Alexa za Patrika, ktorého u nás vítam. Vieme, že je to skúsený hráč, ktorý má čo ponúknuť. Alexovi chcem poďakovať za to, čo pre nás urobil a prajeme mu v jeho ďalšej kariére všetko dobré," povedal športový manažér banskobystrického klubu Július Koval pre hc05.sk.

Prečítajte si aj

FOTO Hokejisti Michaloviec sa opäť oblečú do vianočnej kolekcie dresov

Breton prišiel do Banskej Bystrice pred sezónou 2020/2021. V nej potvrdil povesť ofenzívneho obrancu, keď v 48 zápasoch získal 43 kanadských bodov (11 gólov + 32 asistencií) a bol najproduktívnejší hráč tímu. V prebiehajúcom ročníku 2021/2022 doteraz odohral 22 zápasov so ziskom šesť bodov (1+5). Po jeho odchode ostalo v kádri "baranov" osem hráčov s iným ako slovenským pasom: Kanaďania Evan Weninger, Jake Cardwell, Marc-Olivier Crevier-Morin, Američania Chase Berger a Mitchell Fossier, Rusi Dmitrij Kostromitin a Nikita Ščerbak a Švéd Victor Björkung. Do zápasu môže zasiahnuť maximálne sedem legionárov.

Prečítajte si aj

Tretí najlepší tím Západnej konferencie NHL hlási veľký problém a minimálne na týždeň opúšťa ligový kolotoč

Patrik Bačík nastúpil do dvoch zápasov v drese Banskej Bystrice už v sezóne 2018/2019. Inak sa jeho extraligová kariéra odvíjala najmä vo farbách Slovana Bratislava. Nedeľná predohrávka 27. kola bude neho tohtosezónna premiéra v extralige, keďže doteraz odohral v ročníku 2021/2022 iba šesť zápasov v drese Modrých Krídel v druhej najvyššej súťaži.

Prečítajte si aj

Slovenská extraliga už nemá najvyššieho hráča. Zamieril do rodnej krajiny
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články