Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvadsiatka odštartovala poslednú fázu prípravy na MS v Kanade: Rozhodne si doma dáme zabrať

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov odštartovala záverečnú fázu prípravy na MS v Kanade.
Zdroj: 34330
Zdieľajte:

Trénerskému štábu na čele s hlavným koučom Ivanom Fenešom sa v sobotu napoludnie v Piešťanoch hlásilo štrnásť hokejistov vrátane dvoch brankárov. Chýbajúci nominovaní hráči z európskych pôsobísk sa vzhľadom na svoje klubové povinnosti pripoja neskôr. Zámorská časť výpravy sa ku kempu pridá 15. decembra po prílete Slovákov do Red Deeru.

Sobotňajší zraz odštartoval povinným testovaním. Každý hráč i člen realizačného tímu po príchode do Piešťan absolvoval vstupný PCR test a zamieril do samoizolácie v izbe až do obdržania výsledkov. V prípade negatívneho záveru vyšetrenia sa slovenský výber môže zapojiť do tréningového procesu, ktorý štartuje v nedeľu dopoludnia.

"V sobotu sa nám v Piešťanoch hlásilo dvanásť hráčov a dvaja brankári. Z hráčov pôsobiacich doma, respektíve v Európe nám zatiaľ chýbajú Šimon Nemec s Adamom Sýkorom z Nitry. Rovnako tak Juraj Slafkovský, ktorého klub TPS Turku oficiálne uvoľní až od 13. decembra,“ uviedol pre portál hockeyslovakia.sk hlavný tréner Ivan Feneš. Chýbajúce mená budú do piešťanskej bubliny prichádzať za dodržania prísnych protipandemických opatrení vyplývajúcich z protokolu Medzinárodnej hokejovej federácie.

Prečítajte si aj

Nie len Nemec, Slafkovský a Mešár: VIDEO 17-ročný slovenský talent žiaril v zámorí, jeho šance v drafte rastú

V domácich podmienkach absolvuje polovičný slovenský tím dva dvojfázové tréningy v nedeľu a v pondelok. V utorok ukončí proces dopoludňajšou jednotkou. Popoludní bude nasledovať balenie na stredajší odlet z Mníchova do Edmontonu. „Tréningy budú zamerané predovšetkým na zručnosti, aby sme chlapcov udržali vo vysokom tempe. Chceme si odrobiť päť tréningových jednotiek naplno. Nemáme síce k dispozícii kompletný tím, keďže zámorskí hráči sa k nám pripoja až po prílete do Kanady, ale rozhodne si doma dáme zabrať,“ dodal Feneš.

Hráči na sobotňajšom zraze:

Brankári: Ádam Beke, Matej Marinov.

Obrancovia: Denis Bakala, Oliver Fatul, Šimon Groch, Rayen Petrovický, Maxim Štrbák.

Útočníci: Dalibor Dvorský, Roman Faith, Maroš Jedlička, Samuel Krajč, Filip Mešár, Richard Nemec, Pavol Štetka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články