Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zmeny v Banskej Bystrici: Skončil tréner aj miláčik tribún

BANSKÁ BYSTRICA - Tuukka Poikonen už nie je tréner hokejistov Banskej Bystrice. Vedenie HC '05 predčasne ukončilo s fínskym koučom spoluprácu. Extraligový klub v stredu na svojej webstránke takisto oznámil, že po vzájomnej dohode ukončil zmluvu aj s útočníkom Brianom Ihnačákom.
Zdroj: 40796
Zdieľajte:

"Baranov" dočasne povedú doterajší Poikonenovi asistenti Ivan Droppa a Tomáš Surový. Tridsaťšesťročný fínsky kormidelník pôsobil pod Urpínom od januára 2021, keď prevzal mužstvo po dnes už nebohom Miroslavovi Chudom. Pod jeho vedením sa zlepšila herná stránka tímu, z pozície hlavného trénera ho viedol v 42 extraligových stretnutiach, z toho 24 ešte v minulej sezóne. Bystričania sa však v novembri začali výsledkovo trápiť, v uplynulých siedmich stretnutiach vyhrali iba raz a vyťažili z nich len štyri body. "K rozhodnutiu o zmene na trénerskej stoličke sme sa rozhodli na základe nepriaznivých výsledkov v poslednej dobe," vysvetlil zmenu na poste trénera športový manažér HC '05 Július Koval. Poikonen pred pôsobením v Bystrici trénoval mládežnícke výbery Ilves Tampere.

Prečítajte si aj

Agresor Lemieux spoznal výšku trestu za primitívne zranenie Tkachuka

Ďalšia zmena sa týka hráčskych radov, kde klub po vzájomnej dohode ukončil spoluprácu s Brianom Ihnačákom. Tridsaťšesťročný center nastúpil v aktuálnom ligovom ročníku v 15 zápasoch, v ktorých si pripísal deväť kanadských bodov (3+6). "Klub je vzhľadom na to, že nemôže hrať s divákmi na tribúnach, ekonomicky obmedzený. Musíme rozmýšľať ako vhodne doplniť tím a keďže máme momentálne problémy na poste obrancu, rozhodli sme sa po vzájomnej dohode spolu s Brianom Ihnačákom na ukončení spolupráce. Aj samotný Brian totiž cítil, že to z jeho strany nie je optimálne. Naše cesty sa rozchádzajú korektne, my sa však vynasnažíme posilniť mužstvo na poste obrancu," povedal pre klubový web.

Prečítajte si aj

Evander Kane skončil v NHL

Rodák z kanadského Toronta reprezentujúci Taliansko prišiel do Banskej Bystrice prvýkrát v januári 2020, v sezóne zaznamenal v 12 stretnutiach 12 bodov (5+7). Syn Petra Ihnačáka a synovec Miroslava Ihnačáka potom z klubu odišiel a vrátil sa do neho v januári 2021, pár dní pred vymenovaním Poikonena za hlavného trénera. Prakticky okamžite sa zaradil k oporám omladeného tímu. Pamätný zápas odohral v marci, keď proti Dukle Trenčín (6:3) nazbieral päť bodov (1+4). Celkovo odohral za Bystricu 52 stretnutí, v ktorých získal 51 bodov.

Prečítajte si aj

NHL: Černák dosiahol veľmi kuriózny gól, New Jersey nevyhral po štvrtom presnom zásahu Tatara
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články