Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Nové Zámky s hviezdnou posilou: Býci vyriešili brankársku otázku

NOVÉ ZÁMKY - Aktuálne predposledný jedenásty celok slovenskej Tipos extraligy HC Mikron Nové Zámky vyriešil brankársku otázku.
Zdroj: 41190
Zdieľajte:

Do Nových Zámkov prichádza kanadský brankár Dan Bakala. Skúsený rodák z Calgary, ktorý v Európe odchytal šesť sezón má byť avizovanou náhradou za odídeného švédskeho gólmana Christiana Engstranda.

Bol jednou z alternatív

“Pracovali sme s viacerými alternatívami. Napokon sme sa rozhodli pre Dana, pri ktorom zavážilo aj to, že už v Európe chytal na podobnom leveli, ako je naša extraliga. A zároveň všade, kde pôsobil, chytal naozaj dobre. Dôležité úlohu pri výbere zohral aj fakt, že som o jeho osobe a povahových vlastnostiach počul iba samé pozitívne veci. Verím tomu, že k nám výborne zapadne a vystuží našu defenzívu,” uviedol k príchodu Kanaďana pre klubovú stránku hlavný tréner Gergely Majoross.

Prečítajte si aj

VIDEO 18-ročný slovenský talent ohúril Švédsko: Zlatý gól po famóznom sóle z vlastnej tretiny

Vyhral Ligu majstrov

33-ročný Bakala, ktorý v bránke býkov doplní dvojicu nádejných mladíkov Jakub Lackovič a Viktor Mičík, začínal s hokejom v rodnom Calgary, mládežnícke roky odchytal v organizácii Calgary Royals. Po pôsobení v zámori sa presunul do Európy, kde si vyskúšal pôsobenia vo Švédsku, Nemecku a Rakúsku, ale najprv pôsobil v škótskom tíme Dundee Stars a v EIHL sa vďaka skvelým výkonom dočkal ocenenia najlepší hráč aj brankár sezóny. Naposledy pôsobil v zámorskej ECHL, kde za Indy Fuel chytal v uplynulej sezóne.

V drese švédskej Frölundy dosiahol v sezóne 2016/17 dokonca na celkový triumf v prestížnej hokejovej Lige majstrov a aj v nej sa viackrát blysol krásnymi zákrokmi. Jeden z nich si môžete pozrieť v nasledujúcom videu.

Nové Zámky v 18 dueloch inkasovali až 66 gólov, čo je najviac spomedzi všetkých tímov Tipos extraligy a tak kanadská posila rozhodne môže do tímu býkov priniesť potrebné zlepšenie.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: Facebook - HC Nové Zámky

Diskusia

Podobné články