Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Aneta Büdi: Sme pripravení vyjednávať so štátom aj RÚVZ

ZVOLEN - Kapitáni klubov dvoch najvyšších hokejových súťaží adresovali v pondelok otvorený list premiérovi SR Eduardovi Hegerovi v súvislosti s výrazným obmedzením počtu divákov na hromadných športových podujatiach.
Zdroj: 41183
Zdieľajte:

Hokejistom chce vo vyjednávaniach s predstaviteľmi Vlády SR a Úradom verejného zdravotníctva SR aktívne pomôcť Asociácia profesionálnych hokejových klubov (APHK). "Sme plne k dispozícii k hľadaniu akejkoľvek možnej alternatívy zo strany kompetentných s cieľom umožniť väčšiemu počtu divákov dostať sa na štadióny. A to aj v rámci covid automatu. V kluboch je situácia vážna v súvislosti s výpadkom príjmov. Vedie až k destabilizácii.

Prečítajte si aj

Kapitáni klubov posielajú otvorený list premiérovi SR: Vypočuje Eduard Heger ich zúfalé volanie?

Potrebujeme nájsť kapacitné riešenie návštevnosti divákov alebo dostatočné finančné kompenzácie. Extraligové kluby momentálne nedostávajú žiadne priame dotácie štátu na ich chod. Žijú iba z marketingových partnerstiev, niečo poskytuje APHK a ďalšia jedna tretina sa skladá z predaja vstupeniek. Ak táto časť finančných prostriedkov vypadne, klub ide do straty a s tým súvisí ďalšia spolupráca so sponzormi, ktorí už potom zvažujú pokračovanie. Je to spojená nádoba, kde všetko so všetkým súvisí," vyjadrila sa vo Zvolene riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

Prečítajte si aj

V českej Extralige zrealizovali historický prestup zo Slovenska
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články