Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kapitáni klubov posielajú otvorený list premiérovi SR: Vypočuje Eduard Heger ich zúfalé volanie?

ZVOLEN - Kapitáni klubov dvoch najvyšších hokejových súťaží adresovali v pondelok otvorený list premiérovi SR Eduardovi Hegerovi v súvislosti s výrazným obmedzením počtu divákov na hromadných športových podujatiach.
Zdroj: 41182
Zdieľajte:

Podľa nich sa slovenský šport ocitol na chvoste záujmu štátu. Okrem iného sa prihovárajú aj za to, aby bolo umožnené športovanie pre deti a mládež. "Od vypuknutia pandémie dostáva šport tvrdé rany z každej strany. Na chvíľu sa možno zdvihne, vidí svetlo na konci tunela, ale hneď na to opäť krváca. Len málokto sa zastal športovcov a pomohol športu, ktorý prináša pre spoločnosť mnohé benefity. Ktovie, či a kedy sa zo situácie, do ktorej sa dostal, ešte pozviecha," uvádza sa v liste premiérovi E. Hegerovi.

Prečítajte si aj

Žilina angažovala jedného z posledných hráčov iClinic Bratislava Capitals

Podľa nových opatrení, ktoré vstúpili do platnosti v pondelok, môže byť na hromadnom podujatí v červenom okrese prítomných len 200 divákov v režime OP (očkovaní a prekonaní). V bordovej farbe to je 100 ľudí a v čiernej farbe 50 ľudí. Zelené okresy a oranžové okresy sú pre režim OP bez obmedzení. Pre vstup v režime OTP má platiť pre červené, bordové a čierne okresy kapacitné obmedzenie šesť ľudí. Hromadné podujatia v základnom režime majú byť pre červené, bordové a čierne okresy zakázané.

Prečítajte si aj

AHL: Jeho výkonnosť je ohromná. Dočká sa už slovenský strelec pozvánky do prvého mužstva NHL?

TASR uvádza otvorený list kapitánov klubov Tipos extraligy a Tipos SHL v plnom znení bez redakčných úprav:

"Vážený pán premiér, s plnou vážnosťou si uvedomujeme, že rýchlosť šírenia nákazy a predovšetkým situácia v extrémne preťažených nemocniciach si vyžadujú sprísňovanie protipandemických opatrení. Nespochybňujeme a nezľahčujeme vážnosť situácie. Rozumieme, že k súčasnému stavu prispela aj nízka zaočkovanosť. Prostredníctvom našich postojov sme nabádali a stále nabádame našu fanúšikovskú obec k zodpovednosti. Proaktívne sme v našich kluboch pristupovali aj k vakcinácii. V očkovaní sme videli cestu k slobode a pokojnému životu bez obmedzení. Túto nádej nám vlievala aj Vaša vláda, ktorá celú spoločnosť presviedčala o výhodách vakcinácie. Bohužiaľ, po posledných krokoch vládneho kabinetu a po prijatí obmedzení, ktoré sa výrazne dotýkajú športu, sa cítime sklamaní a oklamaní. Oprávnene začíname nadobúdať pocit, že niekto chce definitívne pochovať šport na Slovensku. Nielen profesionálny, ale aj mládežnícky a rekreačný. Šport sa ocitol na chvoste záujmu štátu, pre mnohých je akoby ten zlý. Cítime pocit krivdy.

Prečítajte si aj

V českej Extralige zrealizovali historický prestup zo Slovenska

Od vypuknutia pandémie dostáva šport tvrdé rany z každej strany. Na chvíľu sa možno zdvihne, vidí svetlo na konci tunela, ale hneď na to opäť krváca. Len málokto sa zastal športovcov a pomohol športu, ktorý prináša pre spoločnosť mnohé benefity. Ktovie, či a kedy sa zo situácie, do ktorej sa dostal, ešte pozviecha. Už vlani sme boli pred Úradom vlády v Bratislave a snažili sa poukázať na problémy profesionálneho hokeja. Napriek rôznym prísľubom sa veľa nezmenilo. Profesionálny šport dostal rany, ale kompenzácie za výpadky príjmov na rozdiel od iných sfér spoločnosti prišli len minimálne.

Prečítajte si aj

Extraligový program sa rozpadá: Do karantény putuje druhý klub

Náš klubový hokej prežíva v posledných dvoch rokoch len vďaka podpore fanatikov – majiteľov klubov a oduševnených sponzorov. Aj ich možnosti však nie sú nekonečné. Máme vážnu obavu, že kluby už ďalšie obmedzenia bez následných kompenzácií neprežijú. Profesionálnemu športu na Slovensku hrozí zánik. Pán premiér, prosíme Vás, nedopusťte tento scenár. Stále je nám smutno pri spomienkach na minulú sezónu, v ktorej nás s výnimkou jej posledných finálových duelov nepodporovali fanúšikovia z tribún. Pred začiatkom nového ročníka sme sa tešili, ako sa budeme deliť o našu radosť z gólov a víťazstiev aj s fanúšikmi.

Prečítajte si aj

Carolina Hurricanes zvažuje uvoľnenie bývalého obrancu Slovana

Dnes nerozumieme, prečo sa poslednými obmedzeniami trestajú aj očkovaní či tí, ktorí už chorobu COVID-19 prekonali v posledných 180 dňoch. Keď v Poľsku, Maďarsku, Česku, ale aj v Taliansku, Anglicku, Nemecku, Francúzsku a v mnohých iných krajinách je povolené stopercentné zaplnenie hľadísk športových štadiónov pre očkovaných ľudí, prečo to nie je možné aj u nás? Aký je rozdiel medzi tým istým človekom v obchodnom centre a na štadióne? Nie je to ten istý človek, ktorý je zaočkovaný či sa vyliečil z ochorenia COVID-19? Len ticho závidíme našim kolegom z ľadových plôch, že môžu naďalej hrať vo výbornej atmosfére.

Pozrite si aj

VIDEO Útočník Zvolena vykúpal brankára Bespalova!

Chceme sa prihovoriť aj za umožnenie športovania pre deti a mládež. Nie každý rodič si môže dovoliť tri či štyrikrát do týždňa poslať dieťa na test, len aby mohlo ísť na tréning. So spolužiakmi sa deti stretávajú v školách, ale na tréningoch sa nemôžu stretávať. Ako chceme mať zdravú spoločnosť, ak budeme deti zatvárať doma a nepustíme ich športovať? Vážený pán premiér, obraciame sa na Vás s nádejou, že sa z titulu Vašej funkcie zasadíte o zlepšenie podmienok pre profesionálny hokej i celý šport. Ukážte, že Vám na športe záleží. Nepochovajte slovenský šport. Aj v tejto náročnej dobe môže prinášať Slovensku a jeho obyvateľom radosť i nádej. #SpoluPreSport

Za profesionálnych hokejistov kapitáni tímov TIPOS EXTRALIGY A TIPOS SLOVENSKEJ HOKEJOVEJ LIGY."

Prečítajte si aj

HC Košice angažoval posilu z Bratislava Capitals: Na východ prichádza talentovaný reprezentant
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články