Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kvalifikácia na ZOH 2022: Slovenky sa rozlúčili so Švédskom výhrou, Segíň: Bude nás to dlho mrzieť

LULEA - Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili vo svojom treťom vystúpení na finálovom turnaji kvalifikácie ZOH 2022, keď v nedeľu v Lulee zdolali Kórejskú republiku vysoko 7:1. Obsadili tak konečné tretie miesto.
Zdroj: 40999
Zdieľajte:

Na februárové ZOH sa prebojuje iba víťaz skupiny, o ktorom rozhodne večerný duel domácich Švédok s Francúzskom. Oba tímy majú na konte šesť bodov. Slovenky prehrali v prvom stretnutí so Švédkami 0:3 a v sobotu s Francúzkami 1:3.

Olympijská kvalifikácia žien:

Kórejská republika - SLOVENSKO 1:7 (1:4, 0:2, 0:1)

Góly: 18. Choi – 4. Korenková, 6. Lucák Čupková (Bednáriková, Hlinková), 11. Lucák Čupková (Šulíková, Kubeková), 14. Ištocyová (Šulíková, Korenková), 24. Kubeková, 36. Matejková (Košecká, Maškalová), 54. Ištocyová (Kubeková), vylúčené: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 52 divákov.

Slovensko: Medviďová - Leskovjanská, Vysokajová, Šulíková, Drábeková, Bednáriková, Čurmová, Cagaňová - Kubeková, Lucák Čupková, Šuráková - Koreňková, R. Halušková, Ištocyová - Maskaľová, Košecká, Matejková - Sádecká, Záborská, Hlinková - L. Halušková

Prečítajte si aj

Prešov uvoľnil z kádra najzvučnejšiu posilu z leta, prestupuje do Anglicka

Slovenské reprezentantky odštartovali záverečný duel kvalifikácie náporom a už v 4. minúte sa ujali vedenia, keď sa presadila Korenková. O necelé dve minúty pridala druhý presný zásah Lucák Čupková a tá istá hráčka zvýšila v 11. minúte už na 3:0. V 14. minúte využila presilovku Ištocyová. Kórejčankám sa podarilo znížiť v 18. minúte, no bola to ojedinelá akcia outsideriek skupiny a ich vôbec prvý gól na turnaji. Slovenky dominovali aj v druhom dejstve, v 24. minúte sa presadila Kubeková a v 36. využila ďalšiu presilovku Matejková. Skóre duelu uzavrela v 54. minúte svojím druhým gólom v stretnutí Ištocyová.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals nevie, čo bude v novej sezóne, Ďurkovič: Musíme žiť už len pre Borisa a Dušana

Tomáš Segíň, tréner SR: "Po dvoch ťažkých zápasoch a prehrách sme sa museli pripraviť, predovšetkým po mentálnej stránke. Teší ma, že sme nad Kórejčankami vyhrali. Našou úlohou bolo motivovať dievčatá, aby odovzdali na ľade obetavý výkon za Slovensko. Veľmi nás teší sedem gólov, ktoré sme dali. Turnaj sme ukončili víťazstvom, čo je dobrý odkaz do budúcna. Avšak skutočnosť, že sme nezískali olympijskú miestenku, ktorú sme si dali za cieľ, bude mrzieť ešte dlho."

Prečítajte si aj

Adam Ružička veľmi nespokojný s postojom Calgary Flames

Romana Halušková, útočníčka SR: "Na Kóreu sme sa pripravovali ako na každý iný zápas. Nebolo to ľahké, keďže po fyzickej stránke máme za sebou dva týždne v bubline, viacero tréningov a dva ťažké zápasy. Po psychickej sme zasa prežili veľké sklamanie. Ale povedali sme si, že sa musíme postaviť na nohy a ísť s hrdosťou za Slovensko vyhrať aspoň jeden zápas. Veľmi sa teším, že sa nám to podarilo."

Prečítajte si aj

AHL: Nechcení Slováci v NHL opäť strieľali góly, famózny duel absolvoval Adam Húska

Lucia Ištocyová, útočníčka SR: "Som rada, že sme sa rozstrieľali, hoci až v závere turnaja. Konečne sme sa na ľade uvoľnili. Povedali sme si, že tento zápas si ideme užiť a vydať zo seba maximum. Podarilo sa. Mrzí nás, pravda, že sme nezískali miestenku na olympiádu. Ale z každej prehry si môžeme vziať ponaučenie. A tieto dve vo Švédsku nám ukázali, že naše súperky sú na lepšej úrovni a my sa k nim musíme dopracovať. Teraz sa budeme koncentrovať na majstrovstvá sveta a na boj o návrat do elitnej kategórie."

Prečítajte si aj

Marcel Haščák sa údajne vráti do Tipos extraligy: V tomto klube nikdy nepôsobil


Tabuľka:
1. Švédsko 2 2 0 0 0 18:0 6
2. Francúzsko 2 2 0 0 0 7:1 6
3. SLOVENSKO 3 1 0 0 2 8:7 3
4. Kórejská rep. 3 0 0 0 3 1:26 0

Prečítajte si aj

NHL: Sekera sa vrátil, bodoval a vyhral, Tatarovi skončila séria, Jaroš nenastúpil
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články