Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bratislava Capitals nevie, čo bude v novej sezóne, Ďurkovič: Musíme žiť už len pre Borisa a Dušana

BRATISLAVA - Slovenský hokejový klub iClinic Bratislava Capitals absolvoval v nedeľu posledný oficiálny tréning po prerušení svojho pôsobenia v rakúskej nadnárodnej ICE Hockey League (IHL). Sezónu prerušil v dôsledku tragických úmrtí hokejistu Borisa Sádeckého a viceprezidenta a generálneho riaditeľa Dušana Pašeka mladšieho.
Zdroj: 41098
Zdieľajte:

S hráčmi si na ľade symbolicky zatrénoval aj prezident klubu Ivo Ďurkovič. "Chcel som sa s hráčmi rozlúčiť a poďakovať im aj takýmto spôsobom. To, čo prežili, pre nich bolo určite veľmi ťažké a frustrujúce," povedal po tréningu.

Prečítajte si aj

Adam Ružička veľmi nespokojný s postojom Calgary Flames

Capitals dali hráčom možnosť nájsť si nové pôsobisko, pričom zmluva s terajším klubom trvá, kým nenájdu nový tím. "Hokej je kolektívny šport a aj k nášmu rozhodnutiu sme pristúpili kolektívne. Chceli sme sa vyhnúť prípadným zraneniam hráčov, ktoré by mohli prísť pri dobiehaní sklzu v programe ligy," povedal Ďurkovič. "Vedel som, že deväťdesiat percent hráčov si nájde kluby v podstate hneď. Niektorí si budú hľadať angažmán možno dlhšie, ale určite si ho nájdu. Dovtedy majú k dispozícii ľad a môžu trénovať."

Prečítajte si aj

AHL: Nechcení Slováci v NHL opäť strieľali góly, famózny duel absolvoval Adam Húska

Klub nevie, či sa bude musieť do IHL prihlasovať nanovo, keďže pravidlá ligy nerátajú s možnosťou, že niektorý z tímov preruší sezónu, ale neodhlási sa zo súťaže. "ICE Hockey League nerátala s takouto alternatívou, nemajú to v pravidlách. Naše pokračovanie záleží na rozhodnutí predsedníctva ligy. Podľa mojich informácii sú ostatné kluby za to, aby sme v budúcnosti v lige pokračovali."

Prečítajte si aj

Marcel Haščák sa údajne vráti do Tipos extraligy: V tomto klube nikdy nepôsobil

Capitals vstúpili do IHL v sezóne 2020/2021. V základnej časti obsadili 7. miesto a v nadstavbe sa pri svojej premiére prebojovali do play off. V nej podľahli vo štvrťfinále neskoršiemu vicemajstrovi Bolzanu 1:4 na zápasy. V prebiehajúcom ročníku odohrali 14 zápasov, v ktorých nazbierali 20 bodov a patrila im priebežná 10. priečka zo štrnástich účastníkov súťaže. "Uvidíme, čo bude s klubom. Hokej musí žiť ďalej už len pre Borisa a pre Dušana," dodal Ďurkovič.

Prečítajte si aj

iClinic Bratislava Capitals oficiálne ukončuje sezónu 2021/22
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články