Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HK Poprad hľadal nových trénerov: Z užšieho výberu si vicemajster vybral jedno meno

POPRAD - Trénerský tandem Peter Mikula - Ján Šimko na lavičke popradského vicemajstra je minulosťou.
Zdroj: 40655
Zdieľajte:

Poprad spadol predovšetkým do výsledkovej krízy. Šiesta prehra v rade definitívne zlomila väz trénerovi Petrovi Mikulovi, s ktorým sa pod Tatrami rozlúčili ostatný víkend. Od tímu sa rozhodol odísť aj jeho asistent Ján Šimko.

Prečítajte si aj

Pašek si údajne kládol za vinu smrť Sádeckého: Hrozný skutok vraj plánoval

"My sme mali sedenie a pohovory s realizačným tímom a hráčmi už pred zápasom s Prešovom a bavili sme sa o rôznych možnostiach, ako priniesť nový impulz a tím nakopnúť. Zápas s Prešovom ukázal, že toho nefunguje viac a budú musieť prísť rázne zmeny. Najprv prišiel na rad post hlavného trénera a jeho asistenta. Ján Šimko dostal od nás inú ponuku v rámci širšieho realizačného tímu, ale rozhodol sa ju neprijať. Ja musím obom trénerom poďakovať, dali za ten čas popradskému hokeju veľa. Bohužiaľ, aj toto prináša hokejový život," vysvetľuje aktuálny stav v realizačnom tíme Popradčanov riaditeľ klubu Ľudovít Jurínyi, pre oficiálny web tímu.

Prečítajte si aj

V nominácii SR do Nemecka tri zmeny: Troch legionárov nahradia kanonieri Nitry i Nových Zámkov a Rosandič

Slovenský vicemajster už do reprezentačnej prestávky nehral žiadny súťažný duel, a tak mohol v pokoji rozhodiť siete a obzerať po nových lodivodoch. Jurínyi už prezradil, že sa zhodli na jednom mene. V Poprade si vyberali z ôsmich koučov rôznych národností. "Vždy som bol za slovenských trénerov, ale všetci, ktorých by sme chceli sú pod zmluvou, tak sme sa museli obzerať v zahraničí. Do užšieho výberu sa dostalo osem mien z Česka, Fínska, Švédska, Ruska, Lotyšska a Kanady. Nakoniec sme sa zhodli na jednom mene v rámci širšieho vedenia klubu a dúfam, že sme sa rozhodli správne a prinesie to nový impulz. Ale na záver chcem dodať, že tu môže prísť hocikto, ale ak nebudeme ťahať za jeden povraz a navzájom sa rešpektovať, tak nič nedosiahneme. Verím, že negatívna éra je minulosťou a začíname odznova a ideme za svojim cieľom," dodal pre hkpoprad.sk šéf klubu. Kamzíkov v ďalšom priebehu sezóny povedú aj dvaja noví asistenti.

Prečítajte si aj

Hokejisti iClinic Bratislava Capitals čoskoro spoznajú svoj osud
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hkpoprad.sk

Diskusia

Podobné články