Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Košice rozbieha kampaň: Udržme štadióny pri životoch, tvrdí klub

KOŠICE - Kraj a HC Košice chcú osloviť skupinu východniarov, ktorá môže výrazne prispieť k dosiahnutiu „covidového žolíka“. Za očkovanie dostanú vstupenky na hokej. HC Košice zároveň podporí aj pripravovanú očkovaciu kampaň mesta Košice.
Zdroj: 36919
Zdieľajte:

Košický samosprávny kraj a HC Košice spájajú sily, aby pomohli zvýšiť zaočkovanosť ľudí nad 50 rokov. Ak v tejto vekovej kategórii stúpne počet zaočkovaných na 65 percent, farba okresu sa môže posunúť o stupeň nižšie. Znamená to, že daný okres by sa vďaka vysokej zaočkovanosti mohol vyhnúť čiernej farbe a najprísnejším opatreniam. Najbližšie k dosiahnutiu tohto „covidového žolíka“ sú aktuálne Košice.

Prečítajte si aj

18-ročný Košičan kraľuje juniorke v Česku: Premiéra pri senioroch ako odmena

„Koncom októbra bolo v Košickom kraji zaočkovaných takmer 60 percent obyvateľov nad 50 rokov, konkrétne v Košiciach to bolo 63,2 percenta. K dosiahnutiu hranice, vďaka ktorej by sa už Košice nedostali do čiernej farby, chýba už len pár desiatok podaných vakcín. Spolu s HC Košice chceme východniarov motivovať k očkovaniu dvoma vstupenkami na domáce zápasy tohto hokejového klubu. Bezplatne ich môžu získať ľudia nad 50 rokov, ktorí sa prídu v sobotu 6. novembra zaočkovať do Steel Arény v Košiciach. Verím, že fanúšikovia hokeja chcú so svojim obľúbeným tímom zdieľať radosti z každého gólu, preto využijú očkovanie v prospech zdravia aj radosti zo vstupeniek navyše,“ povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Prečítajte si aj

14. kolo extraligy bude mať o dva zápasy menej, Nitra na poslednú chvíľu našla súpera

Simulovaná očkovacia kója bude zriadená v Steel Aréne, v priestoroch press centra, krajský výjazdový očkovací tím bude očkovať v sobotu 6. novembra od 10:00 hod. do 16:00 hod. Zdravotníci zaočkujú každého fanúšika, a to bez ohľadu na to, či si príde po prvú, druhú alebo tretiu dávku. Očkovať budú jednodávkovou vakcínou Janssen aj dvojdávkovou očkovacou látkou od výrobcu Pfizer/BioNTech.

Prečítajte si aj

NHL: Chára pomohol k vysokej výhre NY Islanders, Černák bodoval pri porážke Tampy Bay

V sobotu bude vo vstupnej hale Steel Arény zároveň prebiehať aj výpredaj výstroje, hraných dresov a produktov fanshopu HC Košice. Každý návštevník získa darček v podobe plagátov, ročeniek, DVDčiek alebo reklamných predmetov klubu. „Obraciame sa na všetkých fanúšikov, ktorí ešte nad očkovaním váhajú prípadne majú záujem o ďalšiu vakcináciu, aby nás v sobotu navštívili. V boji s pandémiu dokážeme vyhrať zatiaľ len očkovaním. Športová komunita je veľká a bojovná, preto pevne veríme, že spolu udržíme košické štadióny, fitnes centrá, ako aj gastro priemysel či ďalšie prevádzky pri živote,“ Miloslav Klíma, výkonný riaditeľ HC Košice.

Prečítajte si aj

IHL si uctí pamiatku zosnulého Borisa Sádeckého, Bratislava Capitals odkladá zápasy

Miera zaočkovanosti v kraji zohrá zásadnú rolu aj pri organizácii športových podujatí. Pri určovaní farby okresov dostane prednosť žolík, ktorý vďaka vysokej zaočkovanosti prebíja pravidlá, ktoré platia pri zhoršení situácie. „Vďaka žolíku by sme hokejové zápasy mohli takmer s istotou odohrať pred súčasne schválenou diváckou kulisou, teda pred 2000 divákmi. Aktuálne bordovým Košiciam hrozí prechod do čiernej zóny, čo by znamenalo zníženie kapacity štadióna takmer na nulu a obmedzenie tréningového procesu mládeže, a to si určite neželá nikto z nás. Hokej bez divákov stráca atmosféru, verím, že sa nám spoločne podarí udržať otvorené štadióny,“ dodal Miloslav Klíma.

Prečítajte si aj

NHL: Hokejová sieň slávy vymazala meno víťaza zo Stanleyho pohára
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk/TS

Diskusia

Podobné články