Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 18 na domácom turnaji s novým trénerom: V nominácii je 23 hráčov

BRATISLAVA - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov sa v novembrovej asociačnej prestávke predstaví na domácom Turnaji štyroch krajín v Piešťanoch. Pôvodne ho mala odohrať v Bielorusku, napokon sa v jeho konkurencii spoločne s Dánskom a Nemeckom uskutoční na Slovensku. Keďže kmeňový hlavný tréner osemnástky Ivan Feneš sa spolu s asistentom Tiborom Tartaľom posunuli k dvadsiatke, osemnástku povedie na domácom turnaji hlavný kouč sedemnástky Roman Sýkora. Asistovať mu bude Boris Žabka.
Zdroj: 40985
Zdieľajte:

Nomináciu na domácu akciu tvoril zastupujúci tréner spoločne spolu s ďalšími členmi trénerského štábu osemnástky na čele s Ivanom Fenešom. „Vzhľadom na nedávne zmeny v realizačných tímoch mládežníckych reprezentácií sme sa dohodli, že vypomôžem osemnástke a počas domáceho turnaja budem na striedačke s Borisom Žabkom. Pri tvorbe nominácie sme vychádzali zo vzájomných rozhovorov s Ivanom Fenešom, ktorý ostáva hlavný tréner osemnástky. Aj preto mal pri zostavovaní menoslovu mal hlavné slovo. Verím, že sme vyskladali dobrý tím,“ rozhovoril sa Roman Sýkora vo videorozhovore pre hockeyslovakia.sk.

Prečítajte si aj

Černák po zákroku Wilsona netrénoval, pauzu dostal aj druhý obranca Tampy

Na nominačnom zozname sa nachádza sedem hokejistov, ktorí sa v lete predstavili na Hlinka Gretzky Cupe, kde Slováci dosiahli historický úspech v podobe umiestnenia na druhej priečke. Prevažnú časť nominácie aj teraz tvoria hráči s ročníkom narodenia 2004, kmeňovým pre národným tím do 18 rokov v sezóne 2021/22. „Chceme vidieť čo najviac chlapcov z daného ročníka, čo je dôležité pred blížiacimi sa majstrovstvami sveta do 18 rokov. Ďalšiu úlohu pri tvorbe zohrával fakt, že chlapcov, ktorých máme v projekte, chceme vidieť aj v medzinárodnej konfrontácii. Verím, že náš menoslov bude konkurencieschopný,“ pokračoval Roman Sýkora.

Prečítajte si aj

Dgqw egwq evwqehjqbwewq.Pražská Sparta prežíva veľkú krízu: Do obrany má namierené niekdajší Bystričan

V tíme sa nachádzajú aj mladší hráči, ktorí majú možnosť ukázať trénerom svoje schopnosti. Z ročníka 2005 ide napríklad o Romana Kukumberga, Samuela Urbana či Samuela Barcíka, z ročníka 2006 o Tomáša Pobežala či Samuela Kupeca. „Vieme dobre, že v každom ročníku máme kvalitné individuality. Keďže títo chlapci sú súčasťou projektu, vieme o nich, poznáme ich. Aj preto dostali šancu. Verím, že sa o miesto v zostave pobijú,“ uviedol Roman Sýkora.

Prečítajte si aj

Vydrží brankár Tomek v Brne? Kometa sa už dohodla s bývalým gólmanom Košíc

Súpermi slovenskej osemnástky na domácom podujatí v Piešťanoch budú Dáni, Bielorusi a Nemci. Podujatie sa na základe odporúčaní súvisiacich so zhoršovaním pandemickej situácie uskutoční pravdepodobne bez prítomnosti divákov. Zápasy Slovenska však budete môcť sledovať na stanici JOJ Šport. „Nerád by som hovoril o konkrétnych výsledkoch, nechceme stavať vzdušné zámky. Do každého zápasu pôjdeme s jasným cieľom, a to zvíťaziť. V prvom rade ide o to, aby sme chalanov, ktorí dostanú príležitosť v medzinárodných dueloch, mali možnosť rozvíjať a posúvať ďalej,“ dodal Roman Sýkora.

Prečítajte si aj

NHL: Vancouver opäť bez Jaroslava Haláka, brankár Anaheimu vymazal dvojicu slovenských hráčov

Nominácia SR 18 na VT v Piešťanoch a Turnaj štyroch krajín v Piešťanoch (8.11. - 13.11.2021):

Káder: Filip Fedák, Luca Krakovský, Roman Kukumberg, Patrik Jurčák, Dávid Nátny, Ondrej Molnár, Žigmund Zöld, Martin Mišiak, Richard Patzelt, Matej Tomas, Sebastián Nahálka, Alex Šotek, Tomáš Pobežal, Samuel Urban, Adam Gajan, Jakub Kopecký, Jakub Križan, Samuel Kupec, Samuel Barcík, Filip Čulík, Adam Ondriš, Patrik Gabriel, Daniel Jenčko.

Prečítajte si aj

Juraj Majdan je už bez klubu: Hľadáme typologicky iného hráča, hlásia Česi

NÁHRADNÍCI - na telefonické zavolanie: Matej Štefan Lörincz, Patrik Melicher (obaja Barani - HŠMH Banská Bystrica), Richard Marko, Martin Lachkovič (HC Slovan Bratislava), Roman Novák (HC 19 Humenné/HK Mládež Michalovce), Leo Eperješi (HC Košice), Maximilián Lednický, Sebastián Štekláč, Ivan Thomka (všetci MHA Martin), Lukáš Pánik (MMHK Nitra), Tomáš Dudáš (HK Spartak Dubnica/HK Dukla Trenčín), Viktor Petrík, Matej Vereš (obaja HK Dukla Trenčín), Jakub Ružek (HK Trnava), Adam Kurty (HA Zdena Cígera 21), Marek Molnár (HKM Zvolen), Adam Kremnický (HC AZ Havířov).

Prečítajte si aj

Jerguša Baču čaká náročná previerka v Bielorusku, kde nominoval 22 hokejistov: Chýba kvarteto, ktoré sa dostalo vyššie

PROGRAM TURNAJA ŠTYROCH KRAJÍN V PIEŠŤANOCH

ŠTVRTOK 11. NOVEMBRA
15.00 Slovensko - Dánsko
18.30 Bielorusko - Nemecko

PIATOK 12. NOVEMBRA
15.30 Dánsko - Bielorusko
19.00 Slovensko - Nemecko

SOBOTA 13. NOVEMBRA
10.45 Nemecko - Dánsko
15.00 Slovensko - Bielorusko

Prečítajte si aj

November prináša solídnu porciu extraligového hokeja v TV: Najviac na obraze bude HC Slovan
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/TS

Diskusia

Podobné články