Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ramsay je späť, avizuje prílev nových tvárí

BRATISLAVA - Craig Ramsay je späť na Slovensku. Tradične vysmiaty, uvoľnený a dobre naladený, hoci miestami mierne unavený po náhlej zmene biorytmu spôsobenej príletom zo zámorského časového pásma. Doma na Floride mu rodina, priatelia a milovaný golf dostatočne dobili baterky na náročný záver kalendárneho roka 2021. Prvou výzvou v príprave Ramsayho zverencov na februárový olympijský turnaj v Pekingu bude Nemecký pohár v Krefelde.
Zdroj: 40224
Zdieľajte:

Sedemdesiatročný tréner priletel na Slovensko len nedávno. Priznáva, že doma napriek nevyspytateľnému počasiu načerpal mnoho síl i pozitívnej energie. „Bolo pekné byť opäť na Floride. Škoda len, že počasie nám miestami neprialo. Bolo mokro, v jednej chvíli pršalo takmer každý deň. Ale bolo aj dosť horúco. Mohol som ísť von, zahrať si golf, motať sa po dvore a trochu si oddýchnuť. Videl som mnoho priateľov, trávil čas s rodinou. Bolo to príjemné,“ zhodnotil vo videorozhovore pre hockeyslovakia.sk kanadský kormidelník.

Prečítajte si aj

VIDEO Premiéra Libora Hudáčka vo Švajčiarsku ako z ríše snov

Hoci od finálového turnaja olympijskej kvalifikácie, ktorý sa konal koncom augusta v Bratislave, uplynulo viac ako šesť týždňov, v Craigovi ešte stále doznievajú pozitívne emócie. Letné podujatie vynieslo Slovensku miestenku na zimné olympijské hry do Pekingu. Na ceste za jej ziskom zdolala omladená partia kanadského trénera Rakúsko 2:1, Poľsko 5:1 a Bielorusko a dramatickom vyvrcholení turnaja 2:1. „Bolo to vzrušujúce podujatie. Stále som veľmi hrdý na celý tím i na spôsob, akým sa dal dohromady. Na skutočnosť, že chlapci boli ochotní prísť a stráviť čas v malej bubline. A že odhodlane bojovali. Zápasy boli tesné. Predovšetkým posledný s Bielorusmi so skóre 2:1 krátko pred koncom. Vzrušenie i atmosféra na štadióne boli skutočne veľkolepé,“ spomína si 70-ročný kormidelník.

Prečítajte si aj

Osobné dôvody ukončili angažmán maďarskému veteránovi, ktorý strieľal góly za Miškovec

V príprave na olympijský február čakajú jeho zverencov dve tradičné prípravné podujatia. Ešte pred tradičným predvianočným turnajom vo Švajčiarsku nastúpi Slovensko na Nemeckom pohári v Krefelde. Od 11. do 14. novembra odohrá tri duely proti domácim Nemcom, Olympijskému výberu Ruska a Švajčiarom. Generálny manažér Miroslav Šatan už po augustovom kvalifikačnom turnaji avizoval, že lídrov augustového výberu nebudú spolu s trénerom Ramsay povolávať na novembrové podujatie v Nemecku. Akú voľbu v súvislosti s budúcotýždňovým zverejnením nominácie možno očakávať? „Opäť si vyskúšame zopár nových tvárí. Vždy sa snažíme hľadať nových hráčov a popri nich mať chlapcov, s ktorými sme už predtým pracovali. Teraz to nebude inak. Mladíkov doplníme skúsenejšími, aby sme vytvorili vhodný mix. Hráčom dáme šancu, aby sa ukázali a dokázali, že chcú mať miesto aj v olympijskom tíme,“ povedal na margo kreujúceho sa menoslovu do Krefeldu tréner Ramsay.

Prečítajte si aj

NHL: Tatar prispel k výhre New Jersey, Chára odohral 20 minút a má na konte úvodné víťazstvo v ročníku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/TS

Diskusia

Podobné články