Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kluby dostanú 5000 hokejok, nepríjemná správa pre bratislavský Slovan

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na svojom pondelňajšom zasadnutí zaoberal odvolaním HC Slovan Bratislava voči rozhodnutiu Ligovej rady extraligy o odobratí troch bodov. Tému bol aj kľúč na prerozdelenie viac ako päťtisíc hokejok pre slovenské kluby.
Zdroj: 40702
Zdieľajte:

Slovenský zväz ľadového hokeja uvoľní zo svojich zásob viac ako päťtisíc hokejok pre mladých hráčov v kluboch po celom Slovensku. Ide o materiálnu podporu, ktorá má znížiť náklady klubu, hráčov, resp. rodičov. Kľúč na prerozdelenie hokejok schválil Výkonný výbor SZĽH.

Prečítajte si aj

VIDEO HC Slovan Bratislava získal nového brankára

„Každý klub extraligy juniorov dostane sto hokejok, čo je približne päť hokejok na jedného hráča. V doraste to budú štyri hokejky na každého hráča, u kadetov dve. Hokejkami podporíme zároveň kluby SHL pre hráčov do 23 rokov, ženské kluby a univerzitné kluby,“ vysvetlil kľúč na prerozdelenie viac ako päťtisíc hokejok výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ. „Je to v zmysle našej dlhodobo schválenej stratégie, podľa ktorej chceme podporovať rozvoj a kvalitu hokeja a mladých hráčov,“ dodal.

Prečítajte si aj

Anaheim Ducks rozhodol o osude slovenského brankára Romana Durného

Slovan Bratislava príde na konci prebiehajúcej sezóny o tri body. Dôvodom je previnenie „belasých“ voči súťažnému poriadku SZĽH v prvom kole aktuálneho ročníka Tipos Extraligy. Slovan mal mať v zápase s Trenčínom dvoch hráčov z ročníka 2002 alebo mladších alebo dve voľné miesta pre takýchto hráčov. Klub síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča, čo Ligová rada posúdila ako previnenie voči súťažnému poriadku. Slovan sa však voči tomuto rozhodnutiu odvolal. Prípadom sa tak zaoberal Výkonný výbor SZĽH.

Prečítajte si aj

NHL: V nočnom stretnutí sa predstavil jediný Slovák, ktorý sa z triumfu neradoval

„Výkonný výbor sa po diskusii rozhodol neprijať odvolanie HC Slovan Bratislava. Pôvodné rozhodnutie Ligovej rady extraligy zostáva v platnosti, to znamená, že na konci sezóny príde Slovan o tri body. Osobné štatistiky hráčov zostanú v platnosti,“ objasnil výkonný riaditeľ SZĽH Peter Kruľ.

Prečítajte si aj

VIDEO Majoross vidí iba jednu časť a čaká nápravu, Oremus ďakoval trom klubom
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články