Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZOH 2022: Rusko do Pekingu s novým trénerom

MOSKVA - Trénerom ruskej hokejovej reprezentácie napokon nebude Oleg Znarok, ale Alexej Žamnov. Bývalý útočník v pondelok potvrdil, že sa dohodol s predstaviteľmi Ruskej hokejovej federácie (RHF) na kontrakte do konca ZOH 2022 v Pekingu.
Zdroj: 39625
Zdieľajte:

Zväz chcel na uvoľnenú stoličku po Valerijovi Braginovi pôvodne dosadiť niekdajšieho kouča zbornej Znaroka, no expertná rada RHF nakoniec v závere septembra odporučila, aby sa stal novým kormidelníkom 51-ročný Žamnov. "Dohodli sme sa predbežne na zmluve do ZOH v Pekingu. Je v nej zahrnutá aj opcia na prípadné predĺženie spolupráce. Na to však teraz nemyslím, pretože v tomto momente sú pre nás dôležité iba olympijské hry," citovala Žamnova agentúra TASS.

Prečítajte si aj

VIDEO Jančuška vytkol zaváhania Hovorku i Walegu, Mosnár vie, prečo Spišiaci opäť prehrali

Bývalý center Winnipegu, Chicaga, Philadelphie či Bostonu odohral vyše 800 zápasov v NHL. S tímom SNŠ získal zlato na ZOH 1992 v Albertville, v ruskom drese vybojoval aj striebro v Nagane 1998 a bronz v Salt Lake City 2002. Okrem toho získal so Sovietskym zväzom bronz na MS 1991 vo Fínsku. Rusi sa na olympijskom turnaji v Pekingu (9.-20. februára) predstavia pod hlavičkou Ruského olympijského výboru (ROC), v základnej B-skupine sa stretnú postupne so Švajčiarskom, Dánskom a Českom.

Prečítajte si aj

VIDEO Škorvánek zožal chválu, Poikonena hnevajú presilovky a produktivita najlepších

Miesto v nominácii už majú isté traja hráči - brankár Andrej Vasilevskij a útočníci Nikita Kučerov (obaja Tampa Bay) a Alexander Ovečkin (Washington Capitals). Na ZOH 2018 v Pjongčangu, kde chýbali hráči zo zámorskej NHL, štartovala zborná pod hlavičkou Olympijských športovcov z Ruska a dobyla titul po finálovom triumfe nad Nemeckom (4:3 pp).

Prečítajte si aj

Anaheim Ducks rozhodol o osude slovenského brankára Romana Durného
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články