Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Černák pomohol k úspechu Tampy, Chára na výhru čaká, zlý debut Haláka

NEW YORK - Slovenský hokejista Erik Černák prispel jednou asistenciou k výhre Tampy Bay Lightning v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 2:1 po predĺžení.
Zdroj: 39931
Zdieľajte:

Dvadsaťštyriročný bek prihral v 45. minúte na vyrovnávajúci gól, v 65. rozhodol o triumfe hostí kapitán Steven Stamkos. Pre Černáka to bola druhá asistencia v sezóne, na ľade strávil 25:22 minút a do štatistík si pripísal aj dve strely na bránku, tri hity a tri bloky. V drese domácich odohral 18 minút obranca Martin Fehérváry.

Prečítajte si aj

Oficiálne: Záborský si našiel nový klub v Nemecku, Hudáček posilnil švajčiarsky tím

Jaroslav Halák si odkrútil premiéru v bránke Vancouveru, ale nezabránil prehre 1:3 na ľade Detroitu. Slovenský brankár kryl 18 z 20 striel súpera a mal 90% úspešnosť zákrokov. Zdeno Chára sa nedočkal víťazstva ani v druhom zápase v drese New Yorku Islanders. "Ostrovania" prehrali na ľade Flordiy Panthers 1:5, domácich potiahol hetrikom Sam Bennett. Chára strávil na ľade 17:24 minúty a pripísali si dve strely, tri hity, dva bloky a štyri "mínusky". Z výhry sa netešil ani Andrej Sekera, jeho Dallas prehral v Bostone 1:3. Slovenský bek odohral necelých 15 minút.

Prečítajte si aj

Ľupták sa ospravedlňuje za výsledky Prešova: Ak sa to nezmení, tím prejde veľkou obmenou

Hokejisti Buffala Sabres uspeli aj v druhom vystúpení v novej sezóne zámorskej NHL. Na domácom ľade zvíťazili nad Arizonou Coyotes 2:1 po nájazdovom rozstrele. O zisku dvoch bodov pre "šable" rozhodol fínsky útočník Arttu Ruotsalainen. Connor McDavid zaznamenal hetrik pri výhre Edmontonu nad Calgary 5:2.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články