Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

,,Baranom" dohrávka 4. kola nesadla

V dnešných podvečerných hodinách sa na vynovenom banskobystrickom štadióne hrala dohrávka 4. kola domácej najvyššej hokejovej súťaže medzi Banskou Bystricou a Piešťanmi. Aký výsledok priniesla?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

HC 05 banská Bystrica - ŠHK 37 Piešťany 2:3pp (0:1, 2:0, 0:1)

Góly: 17. Mišura (Klempa,Kutálek), 25. Kafka (Matoušek,Handlovský), 26. Bendík (Kadura), 51. Hudec (Toman,Konečný), 61. Brňák (Kutálek)

Banskobystričania nastúpili proti Piešťanom len s piatimi obrancami a v zostave im chýbalo aj niekoľko útočníkov, keďže v čase oficiálneho dátumu zápasu nefigurovali na súpiske.Úvod duelu sa niesol vo vlažnom tempe a diváci veľa vzruchu na ľade nevideli. Zo sedačiek ich zodvihol až zákrok domáceho brankára Wiikmana, ktorý v 15. minúte zneškodnil Kutálkovu ideálnu príležitosť na otvorenie skóre. Piešťany však na ďalšiu možnosť nečakali dlho a už v 17. minúte skórovali. Mišura po zaváhaní Handlovského získal puk, posunul si ho na os klziska a strelou nad vyrážačku prekonal domáceho gólmana. Začiatok druhého dejstva patril Bystričanom. Po úvodnom nápore prišlo v 25. minúte zakončenie Matoušeka, ktoré Šúrek dokázal vyraziť, ale na dorážku Kafku už bol prikrátky. Domáci potrebovali na obrat len 13 sekúnd. Ihneď po buly v stredovom kruhu po nasťahovaní sa do útočnej tretiny prišla Kadurova bomba. Puk ostal voľne poskakovať na bránkovisku a Bendík ho bez problémov doklepol do siete.V 45. minúte mohla Bystrica viesť už 3:1, Kafka s Preisingerom však nezakončili presne prečíslenie 2 proti 1. Domácich mohol tento moment mrzieť, pretože v 51. minúte skúsil šťastie z rohu klziska Filip Hudec a jeho strela sa so šťastím od Wiikmana odrazila do siete. O víťazovi napokon rozhodlo predĺženie, ktoré trvalo len 50 sekúnd. O zisku dvoch bodov pre Piešťany rozhodol Brňák.

Miroslav Chudý, tréner Banskej Bystrice: ,,Podali sme veľmi zlý výkon, málo sme korčuľovali. Zápas dopadol asi tak, ako mal. Piešťany si dnes zaslúžili body a nielen dva, ale aj všetky tri."

Piešťany sa vďaka dnešným dvom bodom aspoň nepatrne vzdialili stíhajúcemu Martinu. Výhra v Banskej Bystrici ich určite nakopla najmä psychicky. ,,Barani"sa vďaka dnešnému bodíku tabuľkovo vyrovnali tretej Nitre, čo ich určite teší. Dnešný výkon ich ale pravdepodobne bude ešte dlho mrzieť.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články