Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Melcher prežíva skvelý úvod sezóny, môže mu pomôcť naspäť do Banskej Bystrice

BREZNO - Výborný úvod novej sezóny prežíva mladý útočník Peter Melcher. Letná posila HK Brezno, nováčika Tipos SHL, ukazuje svoj potenciál. V doterajších siedmich stretnutiach získal už osem bodov vrátane piatich gólov. Je najlepším strelcom tímu a zároveň i najproduktívnejším hráčom.
Zdroj: 40614
Zdieľajte:

20-ročný odchovanec Martina ťaží aj zo spolupráce celej formácie, veď aj ďalší odchovanec martinského hokeja Adam Paulíny vedľa neho nazbieral šesť bodov a je druhý v klubovej produktivite. Väčšinu stretnutí na centri tejto lajny odohral mladý český hokejista Jakub Kylnar, objavil sa tam ale napríklad aj Dominik Sojka: "Cítim sa veľmi dobre. Myslím si, že v našej formácii sme si sadli veľmi dobre. Darí sa nám všeobecne, bodujeme prakticky v každom zápase. Verím, že nám vydrží čo najdlhšie," hovorí Melcher pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Útočník Calgary Flames schytal dištanc aj pokutu v tisícoch Eur

V minulej sezóne odohral 27 zápasov za HC ´05 Banská Bystrica v najvyššej súťaži. Práve "Barani" spolupracujú s Breznom, ktoré je kvázi farmárskym tímom, a preto majú mladíci z Horehronia možnosť dobrými výkonmi zahrať si aj Extraligu. Melcher by si to rád zopakoval: "Ja som bol v lete na skúške v Nových Zámkoch, kde som žiaľ neuspel. V tom mi zavolal pán Koval, že z Brezna bude farma Banskej Bystrice a či by som nemal záujem. Popravde, už som inú možnosť nemal, takže som to prijal a bojujem aj o to, aby som možno dostal priestor v áčku Bystrice," potvrdil nám.

Prečítajte si aj

Carey Price na mesiac opustil Montreal Canadiens

Banskobystričania síce majú momentálne papierovo kvalitnejšie a skúsenejšie mužstvo oproti predchádzajúcemu ročníku, ale ak bude Melcher pokračovať v doterajších výkonoch, tréner Tuukka Poikonen by mu mohol dať šancu: "Bolo mi povedané, že ak budem podávať kvalitné výkony a bude sa nám dariť, tak ma môžu zavolať do Banskej Bystrice. Takisto ak by sa niekto zranil alebo vypadol, tak viacerí chalani by sme mohli dostať príležitosť v Extralige. Uvidíme ako to bude v ďalších mesiacoch, stále je iba začiatok sezóny," pokračuje v rozprávaní.

Prečítajte si aj

Tím Erste Ligy získal slovenského gólmana: V letnom období nepresvedčil Karlove Vary

Brezno má pod vedením Milana Staša veľmi mladý tím. Vekový priemer takmer rovných 21 rokov radí "rytierov" v rámci Tipos SHL na tretie miesto od konca. Za nimi sú už len mladíci z reprezentácie do 18 rokov, logicky a béčko bratislavského Slovana: "Niekedy to nie je až taká výhoda, ale nám to zatiaľ vychádza, funguje to, aj keď možno niekedy chýba starší skúsenejší hráč," tvrdí Melcher.

Prečítajte si aj

NHL: Halák veľkou postavou Vancouveru, no prehre nezabránil, súboj Slovákov sa neuskutočnil

Doposiaľ Horehronci vyhrali štyri zápasy, bodovali ešte v jednom neúspešnom a s trinástimi bodmi sú na veľmi peknom treťom mieste, krátko sa nachádzali aj o pozíciu vyššie. Zdobí ich obetavosť, bojovnosť a kolektív: "Sme veľmi dobrá partia, vieme sa zabaviť. Na ľade, aj mimo neho. Bojujeme jeden za druhého, čo je veľmi dobré. Budeme robiť všetko pre to, aby sme výkony, ktoré predvádzame, ukazovali aj naďalej," verí.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica spečatila spoluprácu so silným domácim partnerom

Doposiaľ sa tímu darí aj napriek nahustenému programu a zraneniam: "Je toho dosť. Mne to vyhovuje, čím viac hrám, tým viac sa môžem zlepšovať a ukazovať svoje schopnosti. Máme však niekoľko hráčov zranených. Dúfam, že sa postupne čím skôr vrátia," dodal Peter Melcher v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Slovan Bratislava má poslednú šancu na odvrátenie blamáže
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články