Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovenská hokejová liga mení názov a získala nového partnera, Šatan netají nadšenie

BRATISLAVA - Už v stredu 22. septembra odštartuje šiestimi zápasmi nový ročník druhej najvyššej slovenskej hokejovej súťaže, ktorá ponesie v sezóne 2021/2022 názov TIPOS Slovenská hokejová liga (SHL). Zoznam jej účastníkov sa rozšíril na dvanásť, súčasťou bude opäť aj reprezentačný výber SR do 18 rokov.
Zdroj: 40418
Zdieľajte:

Projekt centralizovanej prípravy slovenskej reprezentácie do 18 rokov je tradičnou, hoci nesúťažnou súčasťou SHL. "Osemnástka" ešte pred oficiálnym začiatkom sezóny odohrala dva vložené zápasy (s Humenným 1:5 a Trnavou 3:10). "Hlavným cieľom reprezentácie do 18 rokov zostávajú domáce majstrovstvá sveta. Ďalším dôležitým cieľom je projekt centralizovanej prípravy SR 18 zameraný na rozvoj mladých talentovaných hráčov. Kľúčom je skĺbenie vzdelania a športu," uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii tréner SR 18 Ivan Feneš.

Prečítajte si aj

Nádej Edmontonu Oilers utrpela vážne zranenie tváre a pol roka si nezahrá

Druhá najvyššia súťaž bude pozostávať v základnej časti zo 46 kôl, v ktorej sa tímy stretnú medzi sebou dvakrát doma a dvakrát vonku, plus ďalšie dve stretnutia (raz doma a raz vonku) odohrajú so SR 18. Pokiaľ pandemická situácia nenaruší jej priebeh, základná časť sa skončí 18. februára. "Pevne verím, že všetko pôjde podľa plánu. Čo sa týka postupu do extraligy a SHL, VV SZĽH nedávno rozhodol, že sa bude rozhodovať v baráži. Teda víťaz SHL sa stretne s 12. tímom extraligy na štyri víťazné zápasy, podobne sa bude hrať baráž aj medzi víťazom II. ligy a 12. tímom SHL," povedal člen Ligovej rady SHL Rastislav Konečný. Ako ďalej informoval, pristúpilo sa k zníženiu počtu zahraničných hráčov z piatich na štyroch. Druhý rok za sebou môžu nastupovať v SHL iba slovenskí brankári: "V pondelok sa bude ešte hlasovať o tom, ako to bude s počtom legionárov v baráži a ďalších detailoch. Myslím si, že treba pristúpiť k tomu tak, aby zástupca SHL bol v miernej výhode oproti zástupcovi extraligy."

Prečítajte si aj

Vegas získal centra z Philadelphie, ktorý bol súčasťou výmeny troch tímov

Novým generálnym partnerom druhej najvyššej súťaže sa stala spoločnosť TIPOS, mediálnym partnerom sa stala televízna stanica JOJ Šport. "Je to významná správa pre SHL," vyhlásil prezident SZĽH Miroslav Šatan. "Keď som pred štyrmi rokmi prišiel pracovať do slovenského hokeja, vnímal som SHL ako článok, ktorému treba pomôcť. V tom čase mala málo financií, vďaka ktorým by mohla rásť. Naším cieľom bolo vytvoriť mladú dynamickú ligu, ktorá bude dávať priestor mladším hráčom. V prvých dvoch rokoch zobral SZĽH na seba rolu generálneho sponzora a podporoval SHL rôznymi spôsobmi, napr. finančnými bonusmi. Po dvoch rokoch minimálnej podpory na rozvoj sme intenzívne hľadali niekoho, kto by klubom výraznejšie pomohol aj z finančnej stránky. Verím, že dvaja noví partneri pomôžu lige, aby sa dostala na potrebnú úroveň a stala sa zásobárňou a liahňou mladých hráčov, ktorých uvidíme neskôr v extralige, zahraničných súťažiach a niektorých aj v reprezentácii."

Prečítajte si aj

VIDEO Slafkovský sa o 11 rokov staršieho Kanaďana nezľakol: Chcel sa biť, tak som mu ukázal, kde je Slovensko

Obaja partneri sa dohodli so SZĽH na dlhoročnej spolupráci. "Dohodli sme sa na obdobie piatich rokov. Zmluva je na tri roky, plus zahrňuje aj jednostrannú opcia na ďalšie dva," informoval Marek Kaňka, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti TIPOS. "Cítime našu spoločenskú zodpovednosť a preto sa snažíme podporovať šport. V roku 2020 sme sa stali generálnym partnerom najvyššej hokejovej súťaže - TIPOS extraligy, teraz, o rok neskôr, sa stávame generálnym partnerom druhej najvyššej súťaže. Pôsobí v nej veľa mladých hráčov, ktorí sa často vďaka svojím výkonom prebojujú do najvyššej ligy. Našou snahou je podporovať aj mladé úspešné talenty a podpora SHL nám na to poskytuje ideálny priestor."

Prečítajte si aj

Jágr strelil dva góly slovenskému brankárovi a zariadil výhru Kladna

JOJ Šport začne vysielať už čoskoro, vďaka nej sa dostane SHL na televízne obrazovky. "Televízia vzniká ako kanál, ktorý sa bude primárne venovať slovenskému športu. Hokej je pre nás nosnou témou, chceme sa venovať hokeju koncepčne. So SZĽH sme podpísali dlhodobý kontrakt, v rámci ktorého budeme intenzívne podporovať centralizovaný projekt prípravy hráčov do 18 rokov, Slovenskú hokejovú ligu i Slovenský pohár. Z každého ligového kola SHL odvysielame jeden až dva zápasy. Cítime potenciál v promovaní mladých hráčov a športovcov, ktorí môžu byť v budúcnosti stavebnou jednotkou slovenskej reprezentácie na majstrovstvách sveta," povedal na margo partnerstva so SZĽH riaditeľ televízie JOJ Šport Roman Neuschl.

Pozrite si aj

VIDEO Cehlárik začína ovládať aj KHL: Tento gól ho zaradil k lídrom produktivity!

Zoznam účastníkov TIPOS Slovenskej hokejovej ligy v sezóne 2021/2022: HC 19 Humenné, HC Topoľčany, HK 95 Považská Bystrica, HK Brezno, HK Gladiators Trnava, HK iClinic Skalica, HK Levice, HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, HK VITAR Martin, Modré krídla Slovan, TSS Group Spartak Dubnica, VLCI Žilina, SR 18.

Pozrite si aj

VIDEO Legenda sa navždy rozlúčila

Program 1. kola SHL:

Streda 22. septembra
17.30 Žilina – Brezno
17.30 Topoľčany – Pov. Bystrica
17.30 Humenné – Levice
18.00 Dubnica – Trnava
18.00 Modré krídla Slovan – Skalica
18.00 Martin – Žiar nad Hronom

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články