Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mosnára potešilo okúsenie kvalít slovenského majstra, od zverencov čaká návrat k minulému levelu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Posledný súboj v základnej A skupine Slovenského pohára odohral nováčik zo Spiša na domácom ľade proti úradujúcemu šampiónovi zo Zvolena. Hostiteľom rozhodne nebolo do spevu. Švéda v bránke majstra Robina Rahma neprekonali ani raz a od bryndziarov vyfasovali päťku.
Zdroj: 40378
Zdieľajte:

Udalosťou dňa v spišskej metropole bol návrat brankára Júliusa Hudáčka. 33-ročný bývalý reprezentačný gólman ešte doteraz nemá zabezpečený nový ročník. Po trojročnej anabáze v Spartaku Moskva je ako keby na voľnej nohe a v kondícii sa udržiava v domácom prostredí. Zápas so Zvolenom si chcel užiť. Naopak, bol po ňom sklamaný.

Prečítajte si aj

V Michalovciach neuspel, no mladý útočník má ponuky z ďalších klubov Tipos Extraligy aj z Fínska

"Hneď v prvom striedaní sme dostali gól. Mužstvo bolo poznačené, pretože nie je až také skúsené ako zvolenské. To bola prvá časť, prečo sme prehrali. V druhej sme ťahali za kratší koniec v otázke myslenia i osobných súbojoch," nechal sa počuť hlavný tréner novoveských rysov Miroslav Mosnár s tým, že Hudáček kapituloval už v osemnástej sekunde prvej tretiny. Spišská Nová Ves mala česť postaviť sa majstrovi Slovenska, ktorý ligu ovládol trikrát. Nielen tento fakt hral do kariet zverencom trénera Oremusa. Domáci nováčik sa momentálne borí s nedostatkom hráčov najmä zo zdravotných dôvodov, a to predovšetkým v zadných radoch. V ďalšom stretnutí je otázna účasť obrancu Česánka, ktorý po bolestivom nastrelení členka, z duelu predčasne odišiel.

Prečítajte si aj

Vráti sa Chára do Bostonu?

"Samozrejme, čím viac by hrali hráči zo základnej zostavy, tým by to bolo lepšie. Jednoducho Zvolen potvrdil svoju kvalitu. Som rád, že to moji zverenci pocítili na vlastnej koži a zapamätajú si to. Musia pracovať, aby sa dostali na patričnú úroveň," pochvaľoval si prínos poznatkov zo zápolenia so Stredoslovákmi Mosnár. Július Hudáček už viackrát avizoval, žeby chcel do prvej reprezentačnej prestávky ostať doma. Navyše sa mu o týždeň má narodiť syn. Vicemajster sveta z roku 2012 už zdvorilo odmietol niektoré silné európske kluby, a tak sám nevie, čo bude nasledovať. "Všetci vnímame, že Julo je osobnosť. Po zápase sme sa ešte nerozprávali, aký mal na neho pohľad napriek prehre. Mal to rovnako ťažké, ako my všetci. Je pre mužstvo prínos a verím, že ho dokáže pozdvihnúť," poznamenal rodák z Bratislavy na margo veľkej postavy v bráne Spišiakov.

Prečítajte si aj

Zomrel bývalý tréner Nových Zámkov a medailista zo ZOH 1992

Defenzíva už stratila Beaudryho (zranené rameno), Matúša Chovana (zranená noha). Okrem toho možno aj spomínaného Česánka. Na ceste do Spišskej Novej Vsi je Kanaďan Matt Petgrave a ďalší muži by mali pribudnúť v nasledujúcom období. "V tejto sezóne sme ešte nehrali s takým kvalitným celkom ako Zvolen. Áno, čakáme príchody, no rovnako tak očakávame od súčasných hráčov to, že sa budú približovať k levelu, ktorý tu bol predtým," uzavrel Miroslav Mosnár.

Pozrite si aj

VIDEO Jágr ukázal svoje futbalové umenie, aj keď ho tlačili kopačky
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články