Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Makarov sa po zranení dával dokopy šesť mesiacov, na Ukrajine chce ukázať svoju kvalitu

DONETSK - V minulej sezóne si brankár Andrei Makarov zachytal najvyššiu slovenskú súťaž za Slovan Bratislava, ale nebolo to kvôli zdravotným problém najúspešnejšie obdobie tohto ruského hokejistu. Reštartovať sa chce v ukrajinskom Donbasse Donetsk, aj o tom bola reč v rozhovore pre hokejovysvet.sk.
Zdroj: 37234
Zdieľajte:

28-ročný hokejista prišiel do tímu "belasých" na začiatku augusta 2020, koncom januára 2021 sa s vedením dohodol na ukončení spolupráce. Odchytal jedenásť stretnutí, v úvodných dvoch si udržal čisté konto: "Veľmi som si to užíval. Organizácia je na vysokej úrovni, ľudia v klube boli taktiež skvelí, ale stali sa negatívne veci a nevyšlo to ideálne. Preniesol som sa cez to, život ide ďalej. V novom tíme," povedal Makarov pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Nováčik angažoval bývalých hráčov NHL aj legionárov z Trenčína či Banskej Bystrice

Sužovali ho zdravotné problémy, zranil si slabiny: "Minulá sezóna bola pre mňa veľmi náročná. Mal som ťažké zranenie, dokopy som sa dával takmer šesť mesiacov, čiže to nebolo vôbec jednoduché, ale pracoval som naplno na svojom návrate. Mal som dobrú prípravu a teraz sa budem snažiť opäť byť stopercentne pripravený na nové výzvy," pokračuje rodák z Kazane.

Prijal ponuku Donbassu Doneck z ukrajinskej ligy, ktorá síce nepatrí medzi najlepšie v Európe, no má svoju kvalitu a navyše na Makarova čaká účasť v Lige majstrov: "Donbass je veľmi dobrý tím. Bude hrať v Lige majstrov, takže je to fantastická príležitosť ukázať ľuďom, že stále mám na to, aby som chytal na vysokej úrovni. V domácej súťaži máme tie najvyššie ciele, chceme vyhrať titul. V Lige majstrov sa pokúsime dostať čo najďalej, vyhrávať zápasy a podávať dobré výkony proti kvalitným súperom," doplnil brankár, ktorý nastúpil aj v NHL za Buffalo Sabres.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články