Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Nováčik angažoval bývalých hráčov NHL aj legionárov z Trenčína či Banskej Bystrice

TROIS-RIVIERES - Novým účastníkom zámorskej súťaže ECHL bude v sezóne 2021/22 kanadský klub Trois-Rivières Lions.
Zdroj: 37815
Zdieľajte:

Patriť bude do organizácie Montrealu Canadiens, kde je aj farmársky Laval Rocket v AHL. Trois-Rivières angažoval známe mená do manažmentu. Hlavným trénerom sa stal Éric Belanger, ktorý za Los Angeles Kings, Minnesotu Wild, Washington Capitals, Phoenix Coyotes a Edmonton Oilers odohral v NHL dokopy 861 zápasov (140+225).

Prečítajte si aj

Rady legionárov v slovenskej extralige rozšíril Mitchell Fossier

Pozíciu generálneho manažéra dostal Marc-André Bergeron. 40-ročný bývalý obranca takisto dlho nastupoval v profilige, kde nazbieral 547 štartov za Tampu Bay Lightning, Edmonton Oilers, New York Islanders, Anaheim Ducks, Minnesotu Wild, Montréal Canadiens a Carolinu Hurricanes. Vyhral švajčiarsky titul aj tamojší pohár so ZSC Lions a takisto Spengler Cup ako člen tímu Kanady.

Trois-Rivières Lions má zatiaľ ôsmich hráčov, všetko Kanaďanov. Angažoval aj hokejistov so skúsenosťami z Tipos Extraligy. Obranca Mathieu Brodeur v sezóne 2019/20 odohral 16 zápasov za Duklu Trenčín (3+2) a útočník Alexis D´Aoust bol v predošlom ročníku hráčom HC ´05 Banská Bystrica. Počas 31 duelov strelil päť gólov a pridal osem asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články