Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bod alebo všetky tri? Slováci odhalili plán boja v rozhodujúcej bitke s Bieloruskom

BRATISLAVA - Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý krok v boji o Peking 2022. Po piatkovom víťazstve 5:1 nad Poľskom majú postup na ZOH na dosah, v záverečnom dueli olympijskej kvalifikácie v Bratislave proti Bielorusku (v nedeľu o 17.30 h) im stačí získať bod, teda doviesť duel do predĺženia. Hráči však zdôraznili, že sa budú sústrediť iba na svoj výkon a hrať na víťazstvo.
Zdroj: 40236
Zdieľajte:

Na ZOH 2022 sa kvalifikuje iba víťaz bratislavskej D-skupiny. Slováci ju po dvoch zápasoch vedú s plným počtom 6 bodov pred Poľskom a Bieloruskom (obaja po 3 body). Poliaci ich už nemôžu ohroziť, na zisk miestenky do Pekingu tak Slovákom stačí, ak nechajú za sebou v tabuľke Bielorusov, čiže v záverečnom nedeľnom dueli vybojujú aspoň bod.

Prečítajte si aj

Legendárny futbalový brankár Petr Čech podpísal ďalšiu hokejovú zmluvu

Za istých okolností by im mohla stačiť aj prehra v riadnom hracom čase. Pri prípadnom triumfe Poliakov nad Rakúskom (v nedeľu o 13.30) by totiž mali tri tímy zhodne po šesť bodov a spravila by sa medzi nimi minitabuľka, do ktorej by sa započítavali iba ich vzájomné zápasy. Slováci by skončili na prvom mieste, ak by prehrali s Bieloruskom maximálne o dva góly. Hráči aj tréneri však odmietli akékoľvek postupové špekulácie a zdôraznili, že proti Bielorusom budú hrať na víťazstvo.

Prečítajte si aj

VIDEO Döme po prehre Slovana v Leksande: Takéto zápasy sú pre hráčov fantastické, v lige ich nebudú mať

"Proti Bielorusom to bude náročné. Určite si k tomu sadneme a naštudujeme si ich hru. Bude to boj o všetko, musíme sa na to stopercentne pripraviť. Päť gólov nám psychicky pomôže, zistili sme, že góly vieme dávať, tak dúfam, že to bude padať aj proti Bielorusku," verí obranca Peter Čerešňák. Bielorusi predviedli v piatok proti Rakúsku veľkolepý obrat, keď v druhej tretine otočili skóre z 0:2 na víťazných 5:2. Konečne zabrali aj ofenzívne opory Jegor Šarangovič (2+0), Shane Prince (1+1) či Geoff Platt (1+0).

Prečítajte si aj

VIDEO Ramsay po prvej tretine prehovoril hráčom do duše, vyzdvihol formáciu vedenú Grígerom

"Proti Bielorusku sa musíme držať nášho plánu. Musíme hrať tvrdo, byť dobrí v hre bez puku, pracovať s hokejkami a hneď ako sa zmocníme puku, musia všetci hráči zamieriť do útoku. Veríme, že každý hráč, ktorý oblieka náš dres, dokáže streliť gól. Musíme sa sústrediť na náš výkon, potom to každému sťažíme," dodal kouč Ramsay.

Prečítajte si aj

Považania v pohári rozstrieľali Dolný Kubín, semifinále proti Záhorákom

Tabuľka kvalifikačnej D-skupiny:

1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 7:2 6

2. Poľsko 2 1 0 0 1 2:5 3
3. Bielorusko 2 1 0 0 1 5:3 3
4. Rakúsko 2 0 0 0 2 3:7 0

Prečítajte si aj

Biro je v Poľsku spokojný, podmienky ho milo prekvapili. Slovákov liga láka, nie je to ďaleko
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články