Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 zostávajúcich voľných hráčov v NHL: Medzi nimi Chára aj skúsení útočníci

NEW YORK - Podpisovanie nových zmlúv v NHL je v plnom prúde, videli sme už množstvo zaujímavých kontraktov, avšak stále je na trhu niekoľko kvalitných neobmedzených voľných hráčov. Medzi nimi napríklad slovenský obranca Zdeno Chára, či skúsení útočníci Zach Parise, Kyle Palmieri, Eric Staal alebo Travis Zajac.
Zdroj: 39101
Zdieľajte:

Zdeno Chára

Najstarší hráč súčasnej NHL stále dokazuje, že môže pokračovať na najvyššej úrovni. 44-ročný bek v predošlom ročníku za Washington Capitals odohral priemerne 18:19 na zápas, z toho v oslabeniach 2:41. Zablokoval druhý najvyšší počet striel v tíme (67) a rozdal takisto druhý najvyšší počet bodyčekov (88). Momentálne má v kariére na konte v rámci základnej časti 1608 zápasov a 666 bodov. Začalo sa špekulovať o možnosti podpisu zmluvy s NY Islanders.

Prečítajte si aj

Kde bude hrať Zdeno Chára? Mohol by uzavrieť kruh a bojovať o Stanley Cup

Joe Thornton

Možno najväčšia neznáma medzi voľnými hráčmi. Legendárny "Jumbo Joe" má už 42 rokov a na konte žiadny Stanley Cup. Ten chcel vyhrať po rokoch v San José Sharks s Torontom Maple Leafs, ale všetci vieme ako dopadlo 1. kolo play-off. Robustný center sa ako tradične cez leto pripravuje vo Švajčiarsku. Niektoré médiá špekulujú, že by mohol ukončiť kariéru v NHL a zostať v Európe, no to sú stále iba dohady. V sezóne 2021/22 získal 20 bodov, priemerne hral 13:43.

Kyle Palmieri

Počas piatich sezón vždy strelil minimálne 24 gólov, v tej predošlej však len desať. Pred uzávierkou prestupového obdobia putoval z New Jersey Devils spoločne s Travisom Zajacom do NY Islanders, ktorý potiahol až do finále konferencie. 30-ročný krídelník je skvelý na presilovky a takisto v predbránkovom priestore.

Zach Parise

Už 37-ročný útočník bol vykúpený zo zmluvy Minnesotou Wild, spoločne s obrancom Ryanom Suterom, ktorý už medzičasom podpísal zmluvu v Dallase Stars. Bývalý kapitán NJ Devils však stále má čo ponúknuť. Hovorí sa o záujme NY Islanders. V minulej sezóne nazbieral 18 bodov. Počas kariéry sa dostal na métu 810 (393+417).

Eric Staal

Skúsený center počas sezóny 2021/22 vymenil Buffalo Sabres za Montreal Canadiens a dokráčal s ním až do finále NHL. V základnej časti získal 13 bodov, v play-off pridal ďalších osem (2+6). Svoju celkovú bilanciu tak upravil už na 1034 bodov (441+593) v 1293 stretnutiach základnej časti. V roku 2006 vyhral Stanley Cup s Carolinou Hurricanes.

Ďalší zaujímaví voľní hráči: Devan Dubnyk, Jason Demers, Sami Vatanen, Travis Zajac, James Neal, Curtis McElhinney, Casey Cizikas

Zdieľajte:
Zdroj informácií: nhl.com

Diskusia

Podobné články